PUBLICITAT

Els decomisos de tabac superen en el 425% tot el 2009

  • Els duaners han decomissat fins al juny 219.460 paquets
  • L'últim segrest, de 111 cartrons, va ser dilluns en un taxi espanyol
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Duana andorrana ha decomissat des de principi d'any un total de 219.460 paquets de tabac. Es tracta de xifres molt superiors a les dels dotze mesos de l'any passat, quan van confiscar-se 41.874 paquets. L'increment és del 425%.

L'últim decomís de tabac a la zona duanera del Principat es va produir dilluns 14 de juny, en un taxi de matrícula espanyola. Els agents van controlar el vehicle dedicat al servei públic, que estava conduït per una persona veïna de la Seu d'Urgell. Dins d'una cavitat del vehicle, i camuflat, es van trobar 111 cartrons de cigarretes de tabac ros i cigars per un valor de 1.733,30 euros.

Segons la Llei del Codi de Duana, aquests fets són constitutius d'una infracció de contraban. Per això es va decomissar la mercaderia i el vehicle i es va imposar una sanció igual al valor de la mercaderia decomissada. En aquest sentit, el Govern va manifestar que aquest augment destacat de les confiscacions dels darrers mesos "posa de manifest la lleialtat del país envers els països veïns en la seva lluita contra el contraban". Segons l'Executiu, l'èxit d'aquestes operacions permet que el Principat guanyi en credibilitat arreu de l'esfera internacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT