PUBLICITAT

La capital instal.la càmeres per sancionar els que tiren trastos

  • Les multes van dels 100 euros fins als 200.000, més el cost de la neteja
  • 20 dies han tardat per retirar la brutícia de fa deu anys al carrer de les Costes
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer, Riestra i Armengol, ahir davant de la zona adequada i tancada. Foto: TONY LARA

El carrer de les Costes d'Andorra la Vella que ha patit durant deu anys l'abocament incontrolat de més de 15.000 quilos de ferralla, 17 vehicles abandonats, un remolc de camió i un munt d'electrodomèstics i runa està ara net i tancat. Un cartell alerta de les sancions que van de 100 fins a 200.000 euros per a aquells que, tot i estar retirada la brutícia, encara continuen tirant trastos. La instal.lació d'unes càmeres de vigilància en aquesta zona permetrà als responsables comunals identificar "els incívics que continuen tirant trastos", segons va qualificar Antoni Riestra, conseller de Medi Ambient, i poder així aplicar les multes que contempla l'ordinació.

Fins a 20 dies han trigat sis persones del Comú en retirar tota la runa acumulada en el que ha sigut l'abocador més gran de la parròquia de la capital. Uns treballs de neteja i d'adequació de la zona que han costat més de 15.000 euros al Comú de la capital. Un cost molt per sota de l'esperat de més de 40.000 euros perquè el cost de molts dels residus que han estat portats a Cetrasa ha sigut gratuït. La resta dels residus han estat portats a la deixalleria comunal i a empreses privades gestores de residus. A més, i després d'arribar amb un acord amb el propietari del ter- reny, aquest ha estat limitat amb una tanca metàl.lica, una despesa que ha avançat el Comú però que després el privat també haurà d'afrontar, almenys en una part.

Per la seva part, el conseller major d'Andorra la Vella, Antoni Armengol, va alertar que a partir d'ara el Comú serà més sever en l'aplicació de les sancions "i no seran les del cost mínim", va advertir. En aquest sentit, la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, va explicar que a la multa s'hi afegirà el preu del que costi la retirada i la neteja de la brutícia abocada.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT