PUBLICITAT

Majoria absoluta de Demòcrates per Andorra i enfonsament del Partit Socialdemòcrata

  • La candidatura ha aconseguit la victòria amb un 55,15% dels vots a la llista nacional i un ple a totes les parroquials. Amb aquest resultat obtenen 21 consellers generals, 9 per la llista nacional i 12 per les parroquials, als quals s'han de sumar-hi els 2 d'UL
03042011_marti
Toni Martí celebrant que ha guanyat les eleccions. Foto: ÀLEX LARA

Toni Martí al capdavant de Demòcrates per Andorra (DA) ha aconseguit una majoria absoluta aclaparadora amb un 55,15% de vots a la llista nacional i un ple a totes les parròquies. Amb aquest resultat DA arriba fins als 21 consellers generals, 9 per la llista nacional i 12 per les parroquials, als quals caldrà sumar-hi els dos d'Unió Laurediana. El Partit Socialdemòcrata (PS) de Jaume Bartumeu s'ha quedat amb el 34,80% a la llista nacional i cap conseller elegit per llista parroquial, cosa que li atorga cinc escons, perdent fins a deu punts respecte dels resultats que va obtenir l'any 2009. Eusebi Nomen d'ApC s'ha quedat fora del Consell General amb un 6,71% i els Verds d'Andora d'Isabel Lozano han tret un percentatge similar al de fa dos any, un 3,35%. Toni Martí, doncs, serà el proper cap de Govern durant els propers anys.

Segons els resultats provisionals publicats al web del Govern, els consellers generals electes de la llista nacional de Demòcrates per Andorra són: Antoni Martí Petit, Jordi Cinca Mateos, Ladislau Baró Solà, Aleix Varela González, Mònica Bonell Tuset, Pere Altimir Pintat, Olga Gelabert Fàbrega, Patricia Riberaygua Marme i Josep Anton Bardina Pau. Els elegit sper les llistes parroquials són: Celine Mandicó i Martí Salvans a Canillo, Carles Ensenyat i Xavier Montané a Encamp, Maritxell Mateu i Olga Adellach a Ordino, Daniel Armengol i Sofia Garragallà a la Massana, Sílvia Riva i Meritxell Verdú a Andorra la Vella, i Miquel Aleix i Vicenç Mateu a Escaldes-Engordany.

El Partit Socialdemòcrata ha obtingut els cinc consellers generals per la llista nacional: Jaume Bartumeu Cassany, Rosa Gili Casals, David Ríos Rius, Gerard Barcia Duedra i Mariona González Reolit.

I les dues consellers generals d'Unió Laurediana, Montserrat Gil i Roser Bastida.

A partir del dia 4 d'abril
Després de les eleccions d'aquest diumenge 3 d'abril, un cop hagin quedat proclamats els candidats electes i hagin estat publicats al BOPA, vindrà el procés de constitució del Consell General i l'elecció del cap de Govern. Segons el calendari que marca el primer capítol del Títol I del Reglament del Consell General, la constitució d'aquest es farà el dia 28 d'abril, data en què al mateix temps elegirà la Sindicatura.

El nou Consell General elegirà el cap de Govern el 10 maig, segons les dates que marquen el títol quart del Reglament. En els vuit dies anteriors s'hauran hagut de presentar les candidatures al càrrec. El període per constituir els grups parlamentaris serà del 29 d'abril al 5 de maig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT