PUBLICITAT

Sílvia Riva: «Com el Toni Martí no hi ha ningú»

P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Emotiu abraç de Sílvia Riva i la seva mare, el diumenge passat. Foto: ÀLEX LARA

Ha treballat durant 10 anys en una notaria. La seva passió per la política va tenir les seves primeres passades al 2001 quan entra a formar part dels Joves del Partit Liberal. Del 2005 al 2009 va treballar en les tasques d'assessorament al grup parlamentari liberal. Al 2009 es retira durant un temps per poder criar la seva filla recent nascuda. És aquest any quan torna a l'escenari polític i ho fa amb força, ganes i il·lusió.

–Vostè mateix deia durant la campanya que la capital podia donar un gir, però era també el marqueting. La victòria d'Andorra la Vella no era molt esperada.

–Era una victòria perseguida. Hem tingut una molt bona sensació de l'electorat i en cap cas esperàvem aquests resultats per raons del sistema. Si ens haguessin quedat a les portes per tenir la representació haguéssim estat igualment orgulloses. El resultat és el colofó a una campanya que s'ha viscut amb un exemple de tenacitat.

– ¿En què notarà Andorra la Vella que té ara una consellera d'un altre color polític?

–En el diàleg i en la proximitat. Ens han de sentir properes. En aquest sentit, com el Toni Martí no hi ha ningú. En cap cas hem d'anar de polítics. Hi ha que buscar el consens. Malgrat tenir l'àmplia majoria en els temes capitals s'ha d'aconseguir el consens.

–¿Pot concretar-ho amb actuacions?

–Volem donar un impuls des de les actuacions governamentals perquè la capital recobri la seva activitat. A Andorra la Vella la gent s'emmiralla amb Escaldes, i nosaltres tenim la major part de les institucions i hem de donar valor a la capitalitat perquè sigui més viva.

–Guanyades les generals, ¿es pot considerar que el canvi tindrà influència en les parroquials?

– Sóc prudent. A la parròquia d'Andorra la Vella hi ha una cònsol que és molt apreciada i està duent una bona tasca. És normal i legítim que es torni a presentar i que opti a la victòria. El canvi és difícil.

–Vostè i Meritxell Verdú han format el tàndem de les dones joves i les més guapes. Segur que no sóc la primera persona que li ho diu.

– Sí que és veritat que ens ho han dit i en ocasions hem fet broma, però no ens hem volgut quedar en aquest tractament subjectiu. Hem d'estar aquí per les persones que som. Tot i que hi ha hagut mofa en això de l'estètica cal destacar i demostrar que som persones preparades.

– Aquest any i de casualitat, mai millor dit, s'ha aconseguit un arc parlamentari paritari del 50%.

–És una fita important. Fa més de 40 anys que a Andorra la dona no podia votar, i en fa 37 que va aconseguir poder ser elegida, i ara hi ha paritat al Consell General. Ha estat una progressió meteòrica. La composició actual demostra que les dones han estat elegides per la seva vàlua i el seu mèrit.

– Igualtat de gènere però també sang nova i jove al Consell General, sobretot per part de Demòcrates per Andorra (DA) que han aconseguit reduir la mitjana d'edat dels parlamentaris.

– És l'equip perfecte. Cal tenir en compte també a gent com el Miquel Aleix com l'experiència que fa falta i és necessària. Nosaltres aportem frescor i idees innovadores i amb l'experiència tindrem un bon contrapès.


Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT