PUBLICITAT

Els assistents al sopar d'Incles matisen el contingut de la trobada

  • Neguen que s'intentés gestar un front comú en contra del cap de Govern
  • Reconeixen que es va analitzar la situació política i la necessitat de cercar solucions
ENRIC GUINART
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nomen saluda Ensenyat, a la Casa de la Vall. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Un sopar d'amics. Aquesta és la conclusió que és desprèn després d'haver escoltat alguns dels assistents a la trobada organitzada per l'integrant d'Andorra pel Canvi (ApC) Carles Ensenyat al xalet propietat de la família Reig a la vall d'Incles, i que va desvetllar aquest rotatiu ahir.

Cap dels testimonis contactats va negar la seva presència al sopar que es va celebrar el mes de maig passat, però en tot cas, el que sí que van negar taxativament és que s'intentés gestar un front comú en contra del cap de Govern, Jaume Bartumeu. De fet, les persones contactades expliquen que era una trobada més d'amics on també hi eren convidades les parelles. Més concretament, el sopar estava organitzat de manera que es van muntar tres taules, una de més gran on hi havia les persones més estretament lligades amb la política i les altres dues, on s'hi aplegaven la resta de convidats. En aquest sentit, finalment una de les taules va quedar buida perquè una sèrie de convidats no van acudir a última hora. En la taula dels diguem-ne a priori no-polítics, hi era la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, que ahir va desmentir rotundament que es parlés de plantejar una opció per desbancar Bartumeu de la tercera planta de l'Edifici Administratiu de Govern. La versió de la cònsol va ser confirmada per d'altres assistents que van explicar que a mesura que la gent anava marxant, els que hi restaven es van concentrar a la taula on hi havia la majoria de polítics. En aquesta línia, tots van reconèixer que "òbviament" es va parlar de la situació política actual i de la necessitat de trobar una sortida al bloqueig polític que viu el país. Sobre aquesta qüestió i sobre el rol de Ferrer, les fonts consultades van remarcar que la cònsol en tot moment va defensar els postulats socialdemòcrates i en qüestions que podien generar controvèrsia, va optar pel silenci. A més, Ferrer també va ser de les primeres en abandonar la trobada. De la seva banda, el president del Grup Parlamentari ApC, Eusebi Nomen, es va limitar a explicar que es va tractar "d'un sopar social", ja que "no acostumo a portar la meva dona i els gossos en les reunions polítiques".

S'ha de recordar que en la cita hi haurien estat presents per part de la plataforma d'ApC el propi president del grup parlamentari, Eusebi Nomen, el conseller general Josep Maria Bringué, Peggy Cerqueda i Ramon Canut, a banda d'Ensenyat. Per part de Coalició Reformista hi haurien estat el president del grup parlamentari, Joan Gabriel; el conseller general Joan Torres i la també consellera general i exmilitant del Partit Socialdemòcrata Conxita Mora, a banda de la mateixa Ferrer i d'altres persones de l'àmbit econòmic.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT