PUBLICITAT

Primera compareixença del responsable de RTVASA al Consell General

  • Marticella anuncia una modificació del Codi Deontològic de la parapública
  • Nomen afirma que l'ens no té un control de qualitat ni un model de ràdio i televisió públiques
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


22062010_atv
Marticella compareix aquest matí a la Comissió legislativa d'Economia, a la Casa de la Vall. Foto: TONY LARA
El director general de Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA), Jordi Marticella, ha comparegut aquest dimarts al matí davant de la Comissió d'Economia del Consell General per tal d'exposar les mesures que du a terme l'entitat per garantir el compliment dels principis constitucionals, com ara l'equitat i el rigor informatiu, entre d'altres. Marticella ha anunciat que s'està treballant per modificar el Codi Deontològic de la redacció i ha exposat que els continguts de la graella televisiva i radiofònica donen resposta a cadascun dels requeriments legals.
Per la seva banda, el president de la Comissió, Eusebi Nomen, ha afirmat que la compareixença de Marticella "ha permès detectar dues mancances importants" a RTVA: els mecanismes de control de qualitat i d'un model que "intenti complir amb la promoció de la cultura andorrana". La consellera reformista Olga Adellach ha dit que "cal analitzar si la Llei de radiodifusió és suficient perquè es puguin garantir els mecanismes de control", mentre que el socialdemòcrata Jordi Cadena considera que "la gestió és bona i plural", així com que està bé que es desenvolupi un "codi de conducta".
Es tracta de la primera compareixença en comissió d'un director general de RTVASA. Tot i que la llei així ho preveu, fins ara no s'havia produït mai una compareixença d'aquest tipus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT