PUBLICITAT

Vela anuncia la intenció de començar l'any vinent la nova escola de Canillo

  • Demà, dimecres, Casadevall proposarà als propietaris del terreny un acord de permuta
  • La ministra d'Educació ha destacat que és un terreny molt cèntric i suficientment gran per acollir una infraestructura que doni cabuda a 400 infants
EL PERIODIC
CANILLO


22062010_cami
Els i les alumnes de l'Escola Andorrana de Canillo han fet de guies del camí aquest matí. Foto: ANA
El cònsol de Canillo, Enric Casadevall, ha explicat que demà dimecres mantindrà una reunió amb el propietari del terreny que es vol cedir al Govern per a la construcció de la nova escola de Canillo. En la trobada, el cònsol farà la proposta de la permuta i espera poder signar un preacord. Si això tira endavant, la ministra d'Educació, Susanna Vela, ha assegurat que en el projecte de pressupost per a l'any vinent s'inclourà la partida corresponent al projecte i els plurianuals necessaris per a l'obra. Vela ha afegit que es tracta d'un terreny que respon a les demandes del Govern, ja que és molt cèntric i suficientment gran per acollir una infraestructura que doni cabuda a 400 infants. Tant Casadevall com Vela han manifestat que és un projecte molt necessari perquè Canillo és l'única parròquia on hi ha alumnes estudiant en mòduls prefabricats.
El cònsol de Canillo s'ha mostrat convençut que el projecte va per bon camí i que en la reunió d'aquest dimecres es podrà signar algun document. D'aquesta manera, es podria posar el terreny a disposició del Govern per tal que pugui començar a fer el projecte i iniciar els treballs d'excavació de cara a l'any vinent.

El terreny està situat al costat de la urbanització dels Refugis, per sobre del càmping Pla, i segons la ministra d'Educació, és ideal perquè es troba en un lloc cèntric que permetrà que els pares puguin portar els alumnes a peu, i també perquè disposa de l'espai suficient per construir una infraestructura adequada.

La ministra ha indicat que l'obra es pressupostarà per a l'any vinent, però també ha remarcat que cal tenir en compte la situació política actual i que el pressupost depèn del Consell General. També ha afegit que l'obra es podria bastir en quatre anys, però que tenint en compte les limitacions pressupostàries del Govern, no pot assegurar que en quatre anys pugui ser una realitat.

Casadevall també ha indicat que la intenció del Comú és demanar al Govern que els cedeixi l'edifici de les actuals escoles per tal d'ubicar-hi la residència per a la gent gran. De la seva banda, Susanna Vela no ha volgut avançar detalls sobre l'ús que tindrà l'edifici actual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT