PUBLICITAT

Deu centres participen en la prova pilot del projecte Escoles Verdes

  • El Govern oferirà els recursos perquè les escoles s'impliquin en la millora ambiental
  • Les escoles rebran un segell distintiu si implementen un pla d'acció anual
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Alay i la cap de Gestió i Control Ambiental, ahir. Foto: TONY LARA

Un total de deu centres educatius, de primera i segona ensenyança i representatius dels tres sistemes, participaran el curs vinent en el projecte d'Escoles Verdes, impulsat pel Ministeri de Medi Ambient i amb la col.laboració del Ministeri d'Educació. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sistematitzar i donar coherència al conjunt d'accions que, de manera puntual, ja realitzaven moltes escoles en pro del medi ambient. Les primeres deu escoles seran les encarregades de testar el projecte mitjançant una prova pilot i, a final del curs 2010-2011, optaran al segell Escola Verda. A partir del curs següent, el projecte es començarà a implementar a la resta de centres del país.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, va ser l'encarregat de presentar un projecte que neix "amb la filosofia d'oferir els recursos necessaris perquè les escoles del país s'impliquin en la conservació i la millora del medi ambient des del mateix centre". D'aquesta manera, el desenvolupament de les Escoles Verdes ha de servir, entre altres qüestions, "per generar valors, actituds i comportaments sostenibles que promoguin la millora del medi ambient, tot implicant la comunitat educativa de l'escola (alumnat, professorat, personal no docent, pares i mares) en un projecte comú".

La cap d'Àrea de Gestió i Control Ambiental, Sílvia Calvó, va explicar en què consistirà la prova pilot i quines seran les fases d'implementació del projecte. Així, doncs, el primer pas que han de fer els centres és l'elaboració d'una diagnosi i d'un pla plurianual, per després redactar el pla anual d'accions. Els àmbits sobre els quals han d'incidir els plans d'acció (plans que recullen un seguit d'accions que cal desenvolupar durant el curs) són l'aigua, els residus, el canvi climàtic i el patrimoni natural.

La implantació de les diferents accions llistades al pla anual anirà acompanyada d'un seguiment i conclourà amb una valoració final, que ha de permetre que l'escola obtingui el segell d'Escola Verda. Aquest segell és un reconeixement que el Govern atorgarà si efectivament s'han dut a terme accions que hagin contribuït a la millora del medi ambient i que hagin implicat el conjunt de la comunitat educativa.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT