PUBLICITAT

Els treballadors dels set comuns reclamen igualtat de condicions

  • L'agrupació s'aglutina en una plataforma sota el paraigües de l'USdA
  • Els representants demanen formar part de la taula de treball de la Funció Pública
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Lions, Gabriel Ubach i Cristian Asensio, ahir. Foto: TONY LARA

La igualtat de condicions laborals per a tots els treballadors dels set comuns, crear una carrera professional dins de cada Comú, però també de manera horitzontal perquè els treballadors puguin optar a canviar d'Administració comunal o la unificació dels criteris en els perfils dels edictes del personal laboral, són algunes de les reivindicacions que ja han perfilat la recentment creada plataforma de treballadors de tots els comuns integrada en la Unió Sindical d'Andorra (USdA).

Avui mateix, el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, té previst trucar al cap de Govern, Jaume Bartumeu, per informar de la creació d'aquesta plataforma i per demanar-li que en la taula de treball que s'ha constituït per a la reforma de la Llei de la Funció Pública hi hagi representació de la nova agrupació. Dilluns vinent Bartumeu té prevista una reunió amb els responsables comunals per parlar sobre aquest tema, i Ubach també demanarà que hi hagi representació dels 2.000 treballadors dels comuns.

El delegat sindical de l'USdA es felicitava ahir per la nova constitució "perquè és la primera vegada que tots els treballadors s'unifiquin perquè cada Comú entenia la Llei de la Funció Pública com volia", va dir.

La inclusió dins de l'USdA ha estat la fórmula més ràpida per constituir aquesta representació sindical dels treballadors. Segons va manifestar Cristian Asensio, president del Sitca, una de les primeres accions serà iniciar una campanya informativa d'afiliació sota el lema Per millorar l'Administració pública. "És un bon moment per reestructurar tots la llei de la Funció Pública", va dir Asensio.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.

 



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT