PUBLICITAT

Nomen veu RTVA sense model de televisió i sense control de qualitat

  • Marticella compareix per primer cop a la Comissió d'Economia
I. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nomen i Marticella, a la Comissió Legislativa d'Economia, ahir al matí. Foto: TONY LARA

El director general de Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVASA), Jordi Marticella, va comparèixer ahir per primera vegada davant de la Comissió Legislativa d'Economia. Marticella es va sotmetre a les preguntes dels parlamentaris, en especial del president de la Comissió i líder d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, que va acusar la parapública de no tenir un model definit i de mancances en el control de qualitat dels continguts.

Més enllà d'agrair la compareixença del director general de

RTVASA --un fet inèdit des de l'aprovació de la llei ara fa 10 anys--, Nomen va retreure als responsables de la parapública la manca de controls de qualitat i d'un model de televisió "que permeti complir amb els objectius fixats a la llei". En aquest sentit, el líder d'ApC, va criticar la presència de productes estrangers, "que no tenen a veure amb la nostra realitat ni la nostra cultura", a la televisió pública: "Comprar productes enllaunats és molt fàcil", va dir Nomen, per a qui el mèrit està en "assolir els objectius marcats per la llei amb uns recursos limitats". El líder d'ApC també es va mostrar "procupat" per la manca de protocols i d'ens de control que vetllin per la qualitat.

Marticella es va defensar explicant que la presència de continguts produïts fora d'Andorra és "només de l'11%". Segons el director general de la parapública, la RTVASA no disposa dels recursos necessaris per cobrir tota la graella amb productes propis i que, per tant, cal decidir si la resta del temps es cobreix amb continguts externs com fins ara o bé deixant aquests espais sense omplir.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT