PUBLICITAT

El cap de Govern es reunirà amb els cònsols el 7 de juliol

  • La trobada coincidirà amb la reunió mensual dels mandataris comunals
  • La primera cita amb els sindicats i els grups parlamentaris, dimarts vinent
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i els cònsols de les set parròquies es trobaran el 7 del mes vinent per preparar la taula de negociació de l'acord polític nacional. La data coincideix amb la de la propera reunió de cònsols i haurà de servir per donar el tret de sortida a les reunions d'una taula a la qual més endavant hi seran convidats els grups parlamentaris. La setmana que ve, el cap de Govern es trobarà amb els grups i amb els representants de la plataforma sindical.

La intenció tant de l'Executiu com dels comuns era fer coincidir aquesta primera trobada amb la propera reunió de cònsols, que se celebrarà a Canillo. Després de la reunió, si totes dues parts ho troben convenient, es convidarà els tres grups parlamentaris a participar en una taula que haurà de tractar la revisió de les competències, les transferències i les finances comunals. Aquest assumpte ja ha estat objecte d'anàlisis en diverses reunions de cònsols i formava part del front comú proposat per ApC a Bartumeu i que el cap de Govern va acceptar.

El front comú, anomenat pel Govern acord polític nacional, s'estructura també en una segona taula, la que haurà d'aplegar l'Executiu, els grups parlamentaris i els sindicats de funcionaris per revisar la Funció Pública i fer-la més sostenible. Les converses entre els sindicats i el Govern, tal com va avançar aquest rotatiu la setmana passada, ja estan més avançades. Dimarts vinent està previst que es trobin els representants sindicals amb el Govern i els grups parlamentaris en una taula en què l'Executiu tindrà cinc representants, els grups en tindran sis --dos per cada grup--, mentre que els sindicats estaran representats per set persones. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT