PUBLICITAT

Joan Barnola, premiat amb la Medalla de l'Esport de Girona

  • El president del CP Puigcerdà s'ha implicat en tota mena d'iniciatives esportives
  • A punt de complir 70 anys, es manté actiu en modalitats com ara el nòrdic
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Barnola, a la Puigcerdà Fons d'aquest hivern passat. Foto: EL PERIÒDIC

L'actual president del Club Poliesportiu Puigcerdà, Joan Barnola i Bonada, ha estat distingit amb la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines, en un acte organitzat per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

La medalla és un reconeixement a la tasca vital de Barnola, que ha dedicat bona part de la seva vida a fer créixer l'esport de la Cerdanya, tant com a esportista com des de l'organització de clubs i esdeveniments. A tot plegat cal afegir-hi que, a punt de complir els 70 anys, es manté totalment actiu en la pràctica d'esports com ara el ciclisme i l'esquí nòrdic. De fet, aquest any ha estat campió de la Copa Catalana de fons en la categoria màster 4.

El 1964, juntament amb altres companys, Joan Barnola va refundar el Futbol Club Puigcerdà i va aconseguir per primera vegada que un club de la Cerdanya participés en una competició anual. En va ser jugador, entrenador i directiu. El 1973 va impulsar la primera pista de tennis municipal de Puigcerdà, avalada per l'aleshores alcalde Francesc Turiera.

A L'ALCALDIA
El 1974 va entrar a formar part de l'Ajuntament de Puigcerdà, sota l'alcaldia de Josep Moliner, i va impulsar el Club Poliesportiu, que es va inaugurar el 1977 amb la piscina coberta. Des d'aleshores ha format part de la junta directiva i des de fa sis anys n'és el president. Actualment l'entitat té més de 5.000 socis

A més a més, Barnola ha col.laborat en l'organització de tota mena de competicions de la Cerdanya com són la Cursa d'Age, la Mitja marató de Puigcerdà, el Territori Puigcerdà de BTT, la Travessa del Llac, l'Open de Tennis i els tornejos de futbol 7 i futbol sala.

Entre l'any 1976 i el 1985 va disputar sis finals del campionat social de tennis de Puigcerdà i en va guanyar tres. Amb 50 anys complerts, es va iniciar en la pràctica de la bicicleta de muntanya, en la qual ha destacat en les classificacions de veterans de diverses competicions. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT