PUBLICITAT

Escaldes rebrà la Flama el 2011

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La Flama del Canigó arriba a la Casa de la Vall, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La parròquia d'Escaldes-Engordany serà l'any que ve l'amfitriona de la Flama del Canigó. En declaracions a l'ANA, la presidenta del Centre de la Cultura Catalana, Teresa Cabanes, va explicar que s'ha pres aquesta decisió per fer coincidir l'esdeveniment amb el fet que Escaldes-Engordany sigui la capital de la cultura catalana l'any 2011. A partir del 2012, es recuperarà l'ordre protocol.lari i l'amfitriona serà Andorra la Vella. Aleshores se saltarà el torn d'Escaldes-Engordany.

La Flama del Canigó va arribar ahir al matí a la parròquia d'Encamp, on va ser rebuda pel cònsol, Miquel Alís. Posteriorment, pels volts de la set de la tarda, els diables i els fallaires encampadans van ser els encarregats de traslladar la Flama des de la seva parròquia fins a la Casa de la Vall. Un cop allà, el subsíndic general, Esteve López, va llegir un discurs que destacava el caràcter simbòlic d'aquesta tradició. Així mateix, les paraules de López van recordar que "la Flama del Canigó és compartida per 30.000 fogueres de tots els territoris de cultura catalana".

Fins a la Casa de la Vall s'hi van desplaçar delegacions de les set par- ròquies per tal de recollir la Flama. Aquest foc va servir per encendre les respectives fogueres de Sant Joan. El fallaire major va aprofitar per traspassar la capa i la clau de l'argolla del Canigó al seu successor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT