PUBLICITAT

El Consell de Ministres dóna llum verd al Projecte de llei de l'IVA

  • El text arribarà al Consell la setmana vinent, tal com va prometre l'Executiu
  • Finances enllestirà en breu les línies mestres del Pressupost 2011
I. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El titular d'Economia i Finances, Pere López. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Govern va aprovar ahir el Projecte de llei de l'impost general indirecte --l'IVA-- que arribarà la setmana vinent a la Casa de la Vall. El fet d'enllestir aquesta feina permetrà al Ministeri d'Economia i Finances centrar-se en la definició de les línies mestres del Projecte de llei de Pressupost per a l'any vinent.

En les últimes setmanes tant el cap de Govern, Jaume Bartumeu, com el ministre d'Economia i Finances, Pere López, s'han compromès en diverses ocasions a entrar el Projecte de llei d'imposició indirecta abans de final de mes. Amb l'aprovació d'ahir, el text podrà arribar a la Casa de la Vall a principi de la setmana vinent, moment en què el Govern presentarà públicament els aspectes més destacats del Projecte de llei enllestit ahir.

La Llei de l'impost general indirecte que ha de substituir la majoria d'impostos indirectes existents actualment era la pota que faltava del model fiscal endegat per l'Executiu socialdemòcrata. Les lleis dels impostos directes --el de societats, el d'activitats econòmiques i el de la renda dels no residents-- van arribar al Consell General fa mesos, però la Comissió legislativa de Finances i Pressupost va decidir fa unes setmanes aturar la tramitació i el debat de les esmenes presentades en espera que el Govern entrés el Projecte de llei de l'IVA. Diversos consellers generals, especialment els integrants de l'oposició reformista, havien reclamat poder negociar tot el paquet de lleis fiscals a la vegada, per avaluar l'impacte global del nou model en l'economia i no només l'impacte dels impostos directes i els indirectes per separat.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT