PUBLICITAT

El Govern nomena Carmona en substitució de Roig a Educació

  • Bartumeu destaca la trajectòria de l'escollida com a directora de l'Escola Andorrana
  • El fins ara secretari d'Estat no ocuparà cap direcció a cap departament del Govern
I. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El fins ara secretari d'Estat d'Educació, Josep Roig. Foto: TONY LARA

El Consell de Ministres va fer oficial ahir el nomenament de Dolors Carmona com a secretària d'Estat d'Educació en substitució del dimissionari Josep Roig. Des de l'Executiu es va destacar el perfil i la trajectòria de l'escollida i es va confirmar que Roig es reintegrarà a l'Administració, però no amb el càrrec de secretari d'Estat ni de director.

"Considerem que és una professional preparada amb una llarga experiència d'ensenyament de primera línia a l'Escola Andorrana", va dir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, referint-se a Carmona, que prendrà possessió del seu càrrec durant la primera setmana del mes que ve. Carmona, que fins ara ha estat directora de Primera Ensenyança de l'Escola Andorrana de Santa Coloma, és, segons Bartumeu, "la persona idònia per rellançar el nostre projecte educatiu". Un reforçament que, segons el cap de Govern, passa per "reforçar" el model d'ensenyament públic del Principat que Carmona coneix de ben a prop.

D'altra banda, Bartumeu va desmentir que Roig passi ara a ocupar algun càrrec polític de rellevància. "No ocuparà cap direcció de cap departament del Govern", va dir el cap de Govern, que va recordar que Roig és funcionari de carrera i "té el seu lloc de retorn a l'Administració". Bartumeu no va avançar a quin departament de l'Administració general es reintegrarà Roig, però va assenyalar que el fins ara secretari d'Estat d'Educació "és funcionari de la casa i no ha comès cap irresponsabilitat i, per tant, tindrà el seu lloc de retorn".

Roig va presentar la seva dimissió com a secretari d'Estat d'Educació fa més d'una setmana per desavinences amb l'equip ministerial que encapçala Susanna Vela. La versió del Govern es limita a assenyalar que el secretari d'Estat estava cansat pel ritme de treball del ministeri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT