PUBLICITAT

El front comú per la Funció Pública analitzarà la situació d'altres països

  • Bartumeu cita Luxemburg o Suïssa com a models a tenir en compte
  • Bartolomé serà el màxim representant de l'Executiu a la taula per l'Administració
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu, a la roda de premsa del Consell de Ministres, ahir a la tarda. Foto: ANA / MARTA TORT

Pocs dies abans de la primera reunió entre el Govern, els grups parlamentaris i els sindicats de la Funció Pública per revisar l'Administració es van coneixent les línies mestres de les negociacions que proposa l'Executiu. Més enllà de la ja anunciada reforma de la Llei de la Funció Pública i de l'adopció de mesures immediates per millorar l'Administració i garantir la sostenibilitat, el Govern també es vol fixar en les experiències d'altres països similars a Andorra.

Així ho va explicar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la compareixença posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres. "Em molesten profundament els discursos sobre mimetismes no adaptats a la realitat andorrana", va afirmar Bartumeu per rebutjar que el Principat pugui emprendre el camí de retallades dràstiques empreses pels governs d'Espanya i Grècia. El que cal, segons el líder de l'Executiu, és "mirar administracions de països que s'assemblin al nostre". En aquest sentit, Bartumeu va destacar els casos de Luxemburg i Suïssa com a possibles models a tenir en compte a l'hora de reformar l'Administració pública andorrana.

Bartumeu va fer públiques ahir les cartes que va enviar dilluns als presidents dels tres grups parlamentaris per convocar-los a la reunió constitutiva de la taula de dimarts vinent. La resta de reunions estan previstes per als dies 13 i 27 del mes vinent, el 14 i el 28 de setembre, el 12 i el 26 d'octubre, el 9 i el 23 de novembre i una última trobada el 7 de desembre. Final d'any és la data límit en què el Govern vol tenir enllestides les converses per reformar l'Administració: "Però si podem acabar el novembre no acabarem el desembre", va declarar Bartumeu, que va advertir que les taules han de ser "operatives, resolutives i que no s'eternitzin".

El màxim representant de l'Executiu a la taula per a la reforma de l'Administració serà el secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, que n'assumirà la presidència. Durant l'anterior legislatura, Bartolomé ja va participar a les negociacions per reformar la Funció Pública, aleshores com a representant del Sindicat de l'Ensenyament Públic. A banda de Bartolomé, integraran la taula sis membres més del Govern, set representants de la plataforma sindical i sis dels grups parlamentaris. També es preveu la possibilitat de convocar experts externs al grup de treball.

L'objectiu principal dels treballs serà la revisió de la Llei de la Funció Pública. Ahir Bartumeu també es va referir a aquesta fita, explicant que, segons el seu punt de vista, no es tractava tant d'elaborar un nou text, sinó de reformar l'actual. "El Govern, i crec que també els sindicats, ja tenim identificades les qüestions que cal canviar de la llei actual", va afirmar el cap de Govern.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT