PUBLICITAT

L'esquí de muntanya entra a Sport Accord, l'avantsala de l'olimpisme

  • L'assemblea de la ISMF aprova a Salzburg una nova cursa classificatòria: l'Sprint Race
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'andorrà Joan Albós, durant una de les curses dels darrers campionats del Món que va acollir Canillo. Foto: ONA MORANTE

El cap de setmana passat els màxims dirigents de les federacions nacionals d'esquí de muntanya, entre ells els representants de la FAM, es van reunir en l'assemblea de la federació internacional ISMF (International Ski Montaineering Federation) a la ciutat austríaca de Salzburg, on es va informar que Sport Accord, l'organisme del Comitè Olímpic Internacional (COI) que gestiona qui entra o no a l'olimpisme, ha acceptat aquest esport dins del seu àmbit. Així mateix, durant les reunions es va aprovar una nova especialitat, l'Sprint Race, mentre que es va rebutjar per votació la Big Race, prova per equips que no va acabar de convèncer els representants dels corredors ni les petites nacions com Andorra.

Sport Accord és l'ens creat pel COI que engloba totes les federacions internacionals abans que aquestes entrin a formar part del moviment olímpic. L'entrada a aquest organisme garanteix que l'esquí de muntanya serà olímpic a mig termini. Segons les fonts consultades, el marge és d'entre dos i cinc anys, depenent de com es treballi per presentar tota la documentació respecte a l'esport en qüestió. L'ISMF ha de tenir preparada la seva documentació l'octubre vinent, entre la qual hi ha un informe amb les bases de l'esport, les especificacions, reglament, història o projecció, entre d'altres requisits.

LA CURSA SPRINT, APROVADA
La ISMF va aprovar a Salzburg una nova modalitat de cursa. Es tracta de la carrera Sprint, una cursa curta que servirà per establir la graella de sortida de la prova que hi hagi al dia següent en una cita de la Copa del Món. Aquesta cursa Sprint no podrà excedir els tres minuts i constarà de tres parts; una primera amb esquís amb un desnivell positiu de 60-70 metres, una segona d'aproximadament 30 metres de desnivell positiu a peu, i una tercera part de descens i arribada a meta amb esquís, tot amb cronometratge per establir l'esmentada graella de sortida del dia següent. La competició serà amb una fase de qualificació i els posteriors quarts de final, semifinals i les finals A i B tant en categoria masculina com femenina.

L'Sprint també servirà per obtenir penalitzacions de temps de cara al dia següent. El primer no sumarà temps, mentre que la resta anirà sumant 15s, 25s, 34s, 42s, 49s, 55s i així fins el 30è classificat en homes, a partir del qual se sumaran 125s (2min 05s). En dones, el marge serà a partir de les 20 primeres, les quals sumaran 102s (1min 42s).

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT