PUBLICITAT

Batalla celebra l'extensió de la cobertura sanitària als fronterers

  • Ordeig destaca els mèrits de la Generalitat i de la consellera Geli
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un plenari de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, durant aquest mandat. Foto: TONY LARA

Satisfacció a la Seu d'Urgell per l'extensió de la cobertura sanitària gratuïta als treballadors transfronterers. Tant el Govern municipal com l'oposició van celebrar la més que probable aprovació per unanimitat de la Llei d'accés a l'assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut dimecres vinent al Parlament de Catalunya.

L'alcalde de la Seu i diputat al parlament per CiU, Albert Batalla, va valorar "molt positivament" la unanimitat que ha aconseguit el text, del qual ell ha estat ponent, a la Comissió de Salut del Parlament català. L'alcalde va destacar el paper de la corporació municipal en el procés de reivindicació dels drets dels treballadors que cada dia creuen la frontera hispanoandorrana. Batalla va recordar l'estudi sobre els transfronterers impulsat des de l'Ajuntament de la Seu fa dos anys que indicava els diferents problemes que afecten el col.lectiu i les seves possibles solucions.

Des de PSC-Progrés, Òscar Ordeig va fer èmfasi especialment en el paper del Govern català i de la consellera de Salut, Marina Geli, en la qüestió. "Reivindiquem que és una iniciativa del Govern", va dir Ordeig, que va destacar la "valentia" de Geli per posar punt final "a un greuge històric de més de 30 anys".

L'ATUR, PENDENT
Tant convergents com socialistes veuen la cobertura dels transfronterers aturats com la propera fita que cal aconseguir. Però les dues parts reconeixen que serà més difícil: la qüestió no depèn de Barcelona, on els polítics alturgellencs han aconseguit convèncer els respectius grups parlamentaris, sinó de Madrid. Tant Batalla com Ordeig es van mostrar escèptics davant de la possibilitat d'obtenir una solució a curt termini: "El Govern de l'Estat té altres prioritats més urgents en aquest moment que resoldre la qüestió de l'atur dels fronterers", va declarar l'alcalde de la Seu. Ordeig també va indicar la crisi com un element que alenteix aquests canvis: "El que podem fer de moment és definir el camí", va afirmar.

Amb tot, tots dos polítics es van mostrar disposats a continuar amb la reivindicació al Congrés espanyol. "Continuarem collant Madrid a través de Carles Campuzano diputat de CiU", va dir Batalla. "Farem pedagogia per conscienciar tothom", va afirmar Oredeig. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT