PUBLICITAT

El tripartit rebutja fer una còpia de les pintures de Santa Caterina

  • Batalla proposa que s'aprofiti l'exposició unitària d'aquest any per elaborar la rèplica
  • Els grups del tripartit al.leguen manca de pressupost per fer la instal.lació
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

El Parlament de Catalunya va rebutjar ahir, amb els vots del PSC, ERC i ICV, una proposta del diputat de CiU Albert Batalla que demanava "realitzar, durant aquest any, una rèplica de les pintures de Santa Caterina de la Seu d'Urgell i fer-ne una instal.lació al seu absis d'origen, a la catedral de Santa Maria".

El tripartit va justificar el vot en contra tot al.legant motius econòmics. Tot i aquest fet, Batalla va lamentar la resposta del tripartit, ja que considera que una rèplica de les pintures "no suposa una inversió gran i en altres llocs del país ja s'han tirat endavant iniciatives similars". El també alcalde de la Seu va avançar: "Des de CiU continuarem treballant perquè aquesta proposta esdevingui una realitat i a la Catedral de la Seu hi hagi una rèplica de les pintures originals".

ROMÀNIC En l'exposició de motius, Batalla destacava que el conjunt de Santa Caterina és un exemple tardà però extraordinari de pintura romànica catalana. Concebut com a decoració mural d'una de les capelles de la catedral de la Seu d'Urgell, va ser redescobert al començament del segle XX, i posteriorment arrencat i venut en tres parts independents al mercat internacional d'antiguitats. Actualment, aquests tres fragments es conserven al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), al Museu Episcopal de Vic i a la Fundació Abegg de Suïssa. Recentment, les pintures han suposat l'eix central d'una de les dues grans exposicions que el MNAC ha programat per la celebració del 75è aniversari. Això posa en relleu l'alt valor artístic de les peces. "Atès que després d'aquesta exposició, i de la que s'ha programat al Museu Episcopal de Vic, les peces tornaran a separar- se, caldria buscar una fórmula a través de rèpliques que permetin contemplar l'obra unificada" va subratllar Batalla. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT