PUBLICITAT

El vot dipositat a la CASS no arriba ni al 3% del cens

  • Els assalariats són els que menys han anat a votar, amb només l'1,69%
  • Els empresaris i autònoms són els més participatius amb el 5,67% de vot dipositat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La CASS va tancar ahir el termini de vot per dipòsit amb uns resultats que no conviden a ser gaire optimistes quant a la participació a les eleccions per escollir el consell d'administració de la parapública. El nombre d'afiliats, entre assalariats, empresaris, autònoms i pensionistes, amb prou feines arribava al 3%.

Ahir a la tarda, només 1.614 afiliats a la Seguretat Social havien dipositat el seu vot a les oficines de la CASS. Si es té en compte que el nombre total d'afiliats és de 57.341, la participació global es queda en el 2,74%. Desglossada per col.legis electorals, el dels assalariats ha estat, fins ara, el menys participatiu --també és el més nombrós. Dels 38.866 assalariats afiliats a la CASS, només 667 han dipositat el seu vot a la CASS, l'1,69% del total. Aquesta xifra contrasta clarament amb la de la participació dels empresaris i autònoms. En aquest col.legi electoral la participació ja era ahir del 5,67%: 584 dels 9.716 afiliats ja han dipositat el seu sufragi. En el cas dels pensionistes, la participació era ahir del 3,98%: 363 dels 8.759 pensionistes afiliats han anat a votar.

FINS DILLUNS A LES 21 HORES
La baixa participació registrada fins ara contrasta amb l'elevat nombre de candidatures que concorren a les eleccions per escollir els representants al consell d'administració de la parapública. Concorreran als comicis un total de 16 candidatures: 11 per cobrir els dos seients del consell d'administració reservats als assalariats, tres per al seient reservat als empresaris i autònoms i dues per al membre del consell que representarà els pensionistes.

La jornada electoral pròpiament dita tindrà lloc demà passat, dia 28, al Centre Cultural La Llacuna d'Andorra la Vella. Les urnes, a les quals estan cridats tots els afiliats a la CASS --amb independència de la nacionalitat o els anys de cotització-- s'obriran a les vuit del matí i es podrà votar fins a les nou del vespre. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT