PUBLICITAT

Serrat obrirà la Temporada

  • L'organització confirma el bolo andorrà d''Hijo de la luz y de la sombra'
  • Queda confirmar la data, però serà abans del 30 d'octubre, quan acaba la gira
A. LUENGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Manuel Serrat, en l'última visita al Principat: va ser al novembre del 2005 al pavelló Joan Alay, amb l'espectacle 100x100 Serrat. Foto: EL PERIÒDIC

Serrat cantarà a Andorra. Ho farà a l'octubre, en la vetllada inaugural de la Temporada de Música i Dansa i amb el repertori de la gira de presentació de l'últim disc, Hijo de la luz y de la sombra, la seva particular contribució al centenari del naixement del poeta Miguel Hernández. Així ho ha confirmat a EL PERIÒDIC l'organització del cicle, segons la qual només falta per confirmar la data exacta. En qualsevol cas, serà molt probablement entre el 19 d'octubre --penúltima cita de la gira, a las Palmas-- i el 30 del mateix mes, quan la tancarà precisament a Oriola, la localitat natal d'Hernández. També s'ha de concretar l'escenari, perquè les prop de mil localitats de l'auditori del Centre de Congressos podrien ser insuficients si el públic respon com a les últimes compareixences de Serrat: al 2002 va omplir els 1.100 seients del pavelló dels Serradells amb Versos en la boca; tres anys després, amb 100x100 Serrat, van ser 1.750 els espectadors que van rebentar el pavelló Joan Alay de la capital.

En qualsevol cas, tant la data com el lloc són serrells menors davant de la confirmació del bolo andorrà del cantautor --un clàssic dels nostres escenaris des que al... ¡1966! va debutar al desaparegut Refugi-- i dels rumors que s'havien estès que la productora havia anul.lat la cita. El Noi del Poble Sec compareixerà amb el repertori d'Hijo de la luz y de la sombra, 13 temes nous de trinca que adapten sengles poemes de l'autor de la Nana de la cebolla: n'hi ha de primerencs --La palmera levantina, Del ay al ay por el ay, El silbo del dale, Las abracas desiertas y Tus cartas son un vino-- i també de guerra --Canción del esposo soldado, El hambre i fins i tot una Canción en homenatge als brigadistes internacionals. Els arranjaments els firma en aquesta ocasió el mestre Joan Albert Amargós --amb qui ja va col.laborar a Serrat simfònic (1992)-- i al compacte ha comptat amb la col.laboració de luxe del cantaor barceloní Miguel Poveda, que l'acompanya a Dale que dale.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT