PUBLICITAT

Cultura tradicional andorrana en una inauguració amb 800 persones

  • Exhibició de balls dels Esbarts d'Encamp, Sant Julià, Ordino i Escaldes en un Poliesportiu ple
  • La forta pluja a la tarda impedeix la 'rua' prèvia de les delegacions pels carrers de la capital
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada de la bandera andorrana, en l'acte inaugural de l'Europeu 2010, ahir al Poliesportiu d'Andorra. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La forta pluja que va caure ahir des de les quatre de la tarda fins ben bé passats dos quarts de set a la capital va intentar tirar per terra la festa inaugural dels Campionats d'Europa de Policies i Bombers que acull el Principat fins al pròxim 3 de juliol. Ho va aconseguir, però a mitges, perquè l'aiguat va impedir la rua prevista per a dos quarts de sis i en la qual s'hauria pogut veure a totes les delegacions passejant i onejant les banderes dels 22 països pels carrers de la capital.

Però no va poder enfonsar la gran festa, la de la inauguració. El Poliesportiu d'Andorra va ser ahir el de les grans cites. Passades les set de la tarda va començar l'acte amb el pavelló ple, amb 800 persones a les graderies amb cara de "¿Què passarà?"

LA BENVINGUDA DE BOP
Qui millor que la mascota de l'Europeu, BOP --Bomber o Policia-- per donar la benvinguda. Un coast to coast de banda a banda de la pista per obrir boca i acte seguit va entrar un rei gegant per presentar la desfilada de rètols i banderes. Els dos països veïns i Rússia van ser els més ovacionats durant el seu moment de glòria... per darrere de la tricolor, que va fer embogir la graderia.

Presentats tots els països van entrar en escena els esbarts de Sant Romà d'Encamp, el lauredià, el Santana d'Escaldes i el d'Ordino; cultura tradicional andorrana tramesa a través de balls típics del país abans d'enlairar les banderes de l'Europeu 2010 i la d'Andorra amb un joc acrobàtic i entretingut de tirolina i ràpel que va començar al sostre del pavelló, per a sorpresa de tots els presents.

EMOTIU DISCURS DE GUIU
El moment protocol.lari dels discursos van tenir un gran protagonista: Pere Guiu. La màxima figura del voluntariat va fer un reconeixement als 400 ciutadans a què "oferirem els nostres serveis" i va voler recordar amb un emotiu minut de silenci i tothom dempeus "el president d'Honor, Joan Antoni Samaranch, i a tots els membres dels cossos especials que queden en el record". Després, el torn del cap de Govern, Jaume Bartumeu, i dels dos alma mater de l'organització, Joan Berenguer i Víctor Martínez. Tal com va dir el segon: "Andorra és un país petit, però us acollirà com si estiguéssiu a casa". La benvinguda a tot el món. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT