• L'últim classificat ha creuat la línia d'arribada a dos quarts d'una d'aquest migdia

RAFA MORA I IVÁN MOURE

ORDINO

27062010 ultrat podi
Els tres primers classificats -Heras, Chorier i Darmaillacq-, aquest matí al podi al poble d'Ordino. Foto: ORIOL LLAURADÓ
Eren dos quarts d'una d'aquest migdia quan l'últim participant en competició a l'Ultra Trail Vallnord, Joan Carles León, ha creuat la línia d'arribada. Poc més de 36 hores, és a dir, dues nits sense dormir, per completar una carrera aquest any molt més dura, no solament pels 112 quilòmetres, sinó també perquè durant els matins d'avui i ahir el sol ha lluït amb força i durant la tarda nit d'ahir la pluja va fer acte de presència, per moments amb una gran força. León ha trigat el doble que el guanyador, el francès Julien Chorier, que va arribar ahir cap a les sis de la tarda, amb un temps de 17h 50min.
Molta calor, lluita contra el fang, la son, la gana i el terrible esgotament, severes pujades i baixades... un enorme càstig mental i físic perquè finalment hagin estat 96 els campions de la segona edició de l'Ultra Trail Vallnord. Dels 495 corredors que divendres a les dotze de la mitjanit sortien d'Ordino, 399 han estat incapaços de completar-la.
Mentre el gruix de l'Ultra continuava retallant l'eternitat de quilòmetres, ahir es va celebrar la Trail, de 35 quilòmetres, que va tenir al corredor de la Seu Josep Cuadrat com a campió. I aquest matí s'ha completat la festa amb la SolidariTrail, de 10 quilòmetres i accessible a les persones amb alguna discapacitat, en la qual hi ha participat una quarantena de persones.
Per acabar aquest cap de setmana Ultra, exhibició de balls tradicionals i entrega de premis de les tres proves al centre del poble d'Ordino. L'any que ve més, i més dur.