96 'finishers', 495 valents

• Les dades parlen de la duresa de l'Ultra, amb 399 abandonaments; al Trail acaben 168 de 231
RAFA MORA
ORDINO

El podi masculí, amb Chorier, Heras i Darmaillacq, i el femení, amb Judit Casas i Teresa Forn, les dues úniques dones que van acabar l'Ultra. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Segons les dades facilitades ahir per Chronoraid, l'empresa encarregada per establir el control i les classificacions de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, només van finalitzar 96 corredors a l'Ultra de 112km, dels 495 que hi van ser a la sortida. A la carrera de 35km --el Trail-- van acabar 168 dels 231 que hi van participar. Amb les dades en la mà, els abandonaments respecte a l'any passat són en aquesta edició superiors, tot i que cal parlar de valents tots els que es van presentar per afrontar la quilometrada, les muntanyes i les hores que tenien al davant. Ahir, després de dos intensos dies, l'Andorra Ultra Trail va finalitzar amb la SolidariTrail de 10 km amb mig centenar de corredors i amb el lliurament de trofeus de totes les categories, en el que va ser un final de festa d'una competició que ja és fixa en el panorama esportiu andorrà i en el de les curses de muntanya a tota Europa, si no del món. Amb la proposta de la Ronda dels Cims, de 170 km, els organitzadors de Cims Màgics volen fer un pas més endavant.

Només 96 finishers --o el que és el mateix, 399 retirats-- és un número bastant baix per una cursa com aquesta, però és un número que reflecteix la duresa de la prova. Ara bé, cal dir que des de Chronoraid es va informar ahir que hi havia set corredors que no estaven registrats per algun problema amb el xip de control, per la qual cosa ni tan sols sortien a la classificació general --pàgina 16--, cosa que no vol dir que no haguessin acabat la cursa.

L'ANY PASSAT EN VAN FINALITZAR 254
La cursa de llarga distància d'aquest any ha patit més abandonaments que la de l'any anterior. A la primera edició van sortir 448 atletes i van arribar a la meta 254. La distància va ser inferior: 90 km al 2009, pels 112 del 2010; i el desnivell acumulat també: 5.500 al 2009, pels 9.700 d'aquest any. Els forts canvis de temperatura amb sol i amb pluja, el fred de la nit i l'exigència del recorregut, molt tècnic segons l'opinió de molts dels corredors, són les claus per explicar aquestes diferències d'abandonaments. Pel que fa al Trail, l'any passat van participar 162 i van acabar 152 --21 km i 1.100m de desnivell--, mentre que aquest any van sortir 231 i van arribar a Ordino 168 --35 km i 2.500m de desnivell.

NOMÉS ACABEN 2 DONES DE 25 Només van acabar 2 dones de les 25 que van córrer. Judit Casas, guanyadora al 2009, va repetir triomf --28a en la general amb 25h 56min 02s--, mentre que Teresa Forn va ser amb Casas al podi: 29h 12min 13s i la 56a posició de la general. [email protected]