PUBLICITAT

Els agents socials veuen bé la modificació de la legislació sindical

  • Valoren els canvis en matèria de negociació col.lectiva i de representativitat
  • La reforma del Codi de Relacions Laborals es pot acabar tancant després de l'estiu
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Encuentra i la socialdemòcrata González, a la Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

Les organitzacions sindicals i patronals avalen la proposta de reforma de la Llei sindical que estan a punt de tancar els grups parlamentaris del Partit Socialdemòcrata i Andorra pel Canvi. Els agents socials es van mostrar conformes amb les línies generals de la modificació i resten en espera dels canvis que les dues formacions volen introduir també al Codi de Relacions Laborals.

A principi de mes, tant socialdemòcrates com ApC van manifestar la voluntat de trobar-se amb les patronals i els sindicats per informar-los de les negociacions que estaven duent a terme al Consell General. Durant l'última setmana tots dos grups parlamentaris han acabat aquesta ronda de contactes i han recollit una resposta favorable en termes generals sobre la proposició de llei de modificació de la Llei de llibertat sindical que estan a punt de tancar. La reforma del Codi de Relacions Laborals ja és una altra qüestió i està menys avançada.

Segons va explicar aquest cap de setmana el número tres d'ApC i representant de la plataforma a les negociacions, Òscar Encuentra, els canvis principals que s'introduiran a la llei van en la línia del que reclamen les patronals i els sindicats. Aquests canvis consisteixen, bàsicament, en potenciar la negociació col.lectiva i redefinir la clàusula del sindicat representatiu.

ACOTAR L'ACOMIADAMENT
Encuentra va explicar que la negociació dels canvis a la Llei de llibertat sindical està molt avançada, fins al prunt que la proposta de de modificació podria estar pràcticament tancada, si no fos perquè alguns dels canvis que es volen introduir estan relacionats amb els canvis que s'estan negociant sobre el text del Codi de Relacions Laborals. "La Llei de llibertat sindical necessita elements del Codi de relacions laborals que no quedaran del tot definits fins que no acabem la negociació d'aquest segon text", va explicar Encuentra.

I les converses del Codi de Relacions laborals van per a llarg. Socialdemòcrates i ApC ja han assumit que la proposta de modificació d'aquesta llei no s'entrarà aquest període de sessions i que fins i tot podria tancar-se després de les vacances d'estiu. Decidir el futur de l'acomiadament lliure continua sent la clau de les converses. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT