PUBLICITAT

La Seguretat Social és una cosa de tots

  • Amb l'experiència de les edicions anteriors no s'espera una alta participació; almenys la conscienciació sí que ha pujat
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Decisió Un votant introdueix la seva papereta a l'urna. Foto: EL PERIÒDIC

Només el 6,3% l'any 2002 i el 4,7% en el 2006. La participació en les eleccions del consell d'administració de la CASS no s'espera massiva, però sí almenys més notòria que en les darreres edicions perquè la gent sembla que ja està més conscienciada. La Seguretat Social és una cosa de tots, o al menys així hauria de ser.

Com en qualsevol exercici democràtic en els quals se'ns dóna l'oportunitat de decidir qui ha de ser el nostre representant en qualsevol òrgan decisori, i més encara en aquell que fa referència a la Seguretat Social, hauríem d'estar obligats, moralment, a participar-hi. Aquesta conscienciació ja es viu al carrer i no només ho demostra l'augment de les llistes candidates, sinó el coneixement i la informació que hi té la gent de a peu.

Sempre hi ha els que no creuen en el sistema o no els agrada el servei i es volen quedar amb la posició crítica. És el cas de Josep Ros, pensionista de 68 anys, que ja ha manifestat que avui no acudirà a votar. "M'és igual votar un o un altre perquè no m'agrada el servei que dóna la CASS. No he anat mai a votarlos", va dir. Però també hi ha de gent que és més conscienciada i que mostra interès per allò que ha de fer ús com a treballadora, mare o pacient. Ramona Solé, de 55 anys, explica que ja trobarà un buit durant el dia per poder anar a votar. La premsa i la televisió han estat les seves fonts d'informació per poder elegir els candidats que inclourà en els sobres de les votacions. "Penso que és molt important anar-hi i que tots tenim l'obligació de votar", va manifestar Solé.

La modificació del temps per anar a votar, de diversos dies a un únic, avui, i la possibilitat de poder votar per correu de manera anticipada no ha estat del gust de tots. "Ho podrien fer dissabte o diumenge, si estàs treballant i només temps per dinar, no pots anar-hi", va explicar Antoni Amat, empresari de 58 anys que ja va manifestar que no podrà exercir el seu dret a vot a causa de la feina. Sonia Rodríguez, de 40 anys i funcionària, ha estat més previsora i ha exercit el seu vot anticipat: "Dilluns me'n vaig de vacances i estava informada perquè al Govern ja ens havien fet prou campanya electoral", comenta. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT