PUBLICITAT

CR llança deu propostes de reactivació econòmica

  • Entre les iniciatives hi figura crear ajuts per obertures de nous negocis i acords amb empreses per formar als aturats
  • Gabriel lamenta que el Govern creï taules de diàleg sense explicar què es vol assolir
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


28062010gil-gabriel
Els reformistes Montserrat Gil i Joan Gabriel, durant la compareixença d'aquest dilluns.. Foto: ANA / MARTA TORT
El grup parlamentari reformista ha proposat aquest dilluns deu mesures per fer front a la realitat immediata que proposarà al Govern i que també treballarà des del seu grup, presentant en alguns casos iniciatives legislatives. Les propostes van encaminades a incentivar la creació d'activitat econòmica des de l'estranger, així com a crear ajuts per obertures de nous negocis i acords amb empreses privades per formar als aturats. A més, CR també demana que s'elabori la llei del joc. El president del grup, Joan Gabriel, també ha explicat que no seran a la taula per la reforma de la Funció Pública perquè consideren que els acords s'han d'establir amb els grups que donen suport al Govern i posteriorment ja es debatran al Consell General. Gabriel també ha lamentat que el Govern creï taules de diàleg sense explicar què es vol assolir i sense parlar de l'estabilitat pressupostària, i dubta que aquesta taula serveixi per negociar el pressupost si s'ha d'allargar fins al desembre.

Coalició Reformista ha fet una sèrie de propostes que treballaran durant l'estiu per donar solucions a curt termini, que s'han formulat arran del seu desacord a treballar a través de les taules de diàleg. Gabriel considera que el Govern no ha aclarit els reptes que té per cada ministeri ni si té alguna sortida per arribar a l'estabilitat presupostària. És per això que lamenta que no s'hagin presentat accions executives i legislatives fora de les taules de diàleg per fer que l'economia continuï prosperant.

Les propostes de CR són potenciar la societat ADI per desenvolupar nous sectors econòmics, revisar l'obertura d'inversions immobiliàries dels estrangers, flexibilitzar les residències passives, obrir relacions amb països en creixement, crear relacions amb empreses estrangeres d'innovació i recerca per donar sortida als estudiants i que s'estableixin a Andorra unitats de negoci, restablir el cos diplomàtic enllaçant-lo amb el turisme i l'economia, i crear paquets turístics sota el paraigües de la marca Pirineus. A nivell intern, es proposa crear ajuts per a l'obertura de nous negocis, arribar a acords amb empreses privades per formar persones sense feina, i elaborar la llei del joc per reglamentar les loteries, el bingo electrònic, i impulsar un casino nacional.

Pel que fa a la invitació que el Govern ha fet als grups per formar part de la taula per reformar la Funció Pública, Joan Gabriel ha indicat que CR ja ha demostrat que treballa en clau d'estat, però refusen participar-hi perquè el seu compromís és treballar en el si del Consell General per consensuar propostes legislatives tant si s'han acordat en aquestes taules com si no. Amb la creació d'aquestes taules, Coalició Reformista considera que s'està "tergiversant la funció dels grups parlamentaris i barrejant la separació de poders".

En aquest sentit, considera que no els pertoca estar a les taules, sinó que els que hi participin han de ser els grups que donen suport al Govern. "Que Govern arribi als acords que cregui oportuns i després nosaltres ja opinarem al Consell General", ha conclòs el president del grup.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT