PUBLICITAT

El portal www.agenda.ad centralitzarà tots els esdeveniments culturals

  • Desapareix el format de la guia 'Un mes a Andorra'
  • La Taula de Cultura es continuarà reunint dos cops l'any
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


28062010 vela
La Ministra de Cultrua, Susanna Vela, durant la presentació de les conclusions de la Taula de Cultura. Foto: Oriol Llautadó
Una de les conclusions a la qual s'ha arribat a la Taula de Cultura és que cal fer un esforç per centralitzar tots els esdeveniments culturals del país, ja siguin organitzats pel Govern, pels comuns o per particulars. D'aquesta manera, es faran modificacions tècniques al portal www.agenda.ad amb l'objectiu que sigui l'eina vertebradora de l'oferta cultural de país. Aquest és un dels mecanismes de d'informació que s'han acordat reformular. En aquest sentit, també desapareix el format actual de la guia Un mes a Andorra, es crearà una Comissió de treball per als passaports culturals i la Taula de Cultura serà permanent i es reunirà dos cops a l'any.

Després d'haver mantingut cinc trobades, l'objectiu de la Taula és treballar conjuntament en les eines de gestió per millorar la coordinació de les activitats culturals, i de la mateixa manera crear el marc per al desenvolupament de programes de cooperació  amb institucions i entitats per al foment i la difusió culturals. A més, algunes de les conclusions a les quals s'ha arribat és que s'ha d'evitar el solapament en la planificació d'activitats, i a tal efecte es posen en marxa els mecanismes que permetin agrupar totes les activitats al web www.agenda.ad. Un altre punt destacable és la creació del passaports culturals, que tal com ha dit la ministra de Cultura, Susanna Vela, serviran per afavorir i estimular la demanda cultural i conèixer el perfil del consumidor cultural.

La Taula està formada per directors de cultura dels comuns, representants de l'Administració general i altres representants, tant dels comuns com del Govern, així com membres d'associacions, fundacions, ambaixades i altres tipus d'empreses.

Alguns condicionants amb què s'han trobat són les dificultats econòmiques, la multiplicitat de reguladors culturals, les dificultats en la promoció cultural i el poc contacte entre organitzacions culturals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT