El Matecosa s'endú la Copa en una fluixa final amb polèmica

• El públic i els jugadors de l'Escale s'encaren contra el president de la FAF pel seu passat lauredià
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Matecosa celebra el títol que el porta a la segona ronda de la prèvia de l'Europa League. Foto: TONY LARA

La Copa Constitució es va tancar ahir amb el Matecosa Sant Julià campió i classificat per la segona ronda de l'Europa League, i amb bronca de l'afició i dels jugadors de la UE Escale Santa Coloma contra els àrbitres i el president de la FAF, Toni Giribet, el qual va veure com els colomencs li retreien el seu passat com a president lauredià, després que el matx acabés 1-0 per al Matecosa en un final de partit en el qual l'Escale es va sentir perjudicat per l'arbitratge.

El futbol té coses bones i dolentes, i ahir a Aixovall només n'hi va haver de les segones. D'entre les bones, és a dir, bon futbol, ocasions, intensitat i emoció, res, mentre que de les dolentes... El matx va ser insuls, sense ocasions clares a excepció d'un llançament del colomenc Jordi Rubio al travesser en el minut 22 de la primera part, i de falta directa. De jugades trenades, cap.

Així les coses, el més destacat va passar a partir del primer penal que l'Escale va demanar, al minut 75, en una clara falta sobre Bernat dins de l'àrea que l'àrbitre Cristian Gabriel no va xiular. Sis minuts després, amb l'ambient carregat a la graderia i al camp, el Matecosa va treure profit d'una passada en profunditat que Sebas va fer bona corrent contra el vent i amb dos defenses pressionant-lo, per batre la sortida de Rivas i marcar el 1-0 que seria definitiu quan en l'ambient feia olor de pròrroga. Però la cosa no va quedar aquí, i dos minuts després, en el 83, una pilota embolicada en l'àrea del Matecosa acabava en un rebot que queia a peus de Teixeira, el qual va engaltar un fort xut que va rebutjar un defensa, suposadament amb les mans. Això va acabar indignant els colomencs, també perquè encara estava en l'ambient el penal anterior tampoc xiulat i un gol anul.lat al segon minut de la segona part a Bernat per fora de joc.