PUBLICITAT

La fibra òptica guanya clients a l'ADSL i assoleix 8.043 abonats

  • El desplegament horitzontal arriba al 99,2% dels edificis, segons Andorra Telecom
  • Els usuaris d'Internet de banda ampla van créixer el 8,6% respecte al maig anterior
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre d'abonats a Internet de banda ampla va créixer el 8,6% al maig, en comparació amb el mateix període de l'any passat. Així es desprèn de les dades que va fer públiques ahir el Departament d'Estadística, que també posen en relleu que la implantació d'Internet via fibra òptica va ascendir a 8.043 abonats, en detriment dels abonats a l'ADSL. Precisament pel que fa a la fibra òptica, Andorra Telecom va confirmar ahir, a través d'un comunicat, que el desplegament horitzontal d'aquest servei arriba ja al 99,2% dels edificis del país.

Andorra Telecom va informar que l'objectiu d'oferir serveis universals basats en la fibra òptica "ja s'està assolint", ja que el desplegament horitzontal de la xarxa de fibra òptica frega el 100%. Es tracta dels edificis o habitatges unifamiliars que han autoritzat la realització dels treballs i que, per tant, una vegada efectuats, poden gaudir dels diferents serveis si així ho desitgen els propietaris o llogaters.

Pel que fa al consum en general dels diferents serveis de telecomunicacions al país, les dades recollides per Estadística reflectien igualment el creixement dels usuaris de la fibra òptica. En aquest cas, Estadística ho fa a partir del nombre d'abonats, que ha anat creixent també, a mesura que avançava el desplegament horitzontal.

La implantació d'Internet via fibra òptica, segons les apreciacions del Departament d'Estadística, ha provocat que part dels abonats a l'ADSL canviïn a aquest nou servei. Així, l'ADSL va disminuir el 22,6% respecte al maig de l'any passat.

Finalment, pel que fa a la telefonia fixa, el nombre d'abonats va augmentar l'1,7% (808 abonaments més) respecte al maig anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT