PUBLICITAT

Llobet, González, Montané i Sàmper representaran els afiliats

  • Els Verds queden fora del consell d'administració i només la CEA renova la seva presència
  • Cornella tampoc no aconsegueix mantenir el seu seient a l'òrgan rector de la parapública
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un home vota amb el seva filla al Centre Cultural de La Llacuna, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social va renovar ahir la meitat dels membres del consell d'administració que escullen els afiliats. Després d'un recompte més ràpid que en d'altres anys, els resultats van concloure que els representants dels afiliats seran Rosa Llobet, Sandra González, Josep Montané i Lluís Sàmper. Amb aquestes dades, els Verds no aconsegueixen renovar la seva presència a la parapública, i la Cofederació Empresarial Andorrana (CEA) l'única organització que es manté.

Rosa Llobet, que a les eleccions del 2006 va concórrer com a suplent de Juli Fernández a la llista ecosocialista renova com a independent la seva cadira al consell d'administració. Amb 179 vots, Llobet va empatar amb Sandra González, que ocuparà el segon lloc reservat a la representació dels assalariats. La candidatura dels Verds en aquesta categoria, encapçalada per Jordi March, va quedar en vuitena posició de les onze participants amb 132 vots. Pitjor sort va tenir la candidatura impulsada pel PSOE Andorra i liderada per Pere Blanch, que va quedar desè amb només 81 vots. Darrere de Llobet i González, les candidatures més votades van ser les d'Oscar Garcia (178 vots), Eva Choy (176), Fèlix Carrillo (162), Neus Cervera (159), Salustià Chato (158), Jordi Rubia (94) i, en última posició, Antoni Plana (58).

Quant al col.legi dels empresaris i treballadors per compte propi el guanyador, amb diferència, va ser el candidat de la CEA Josep Montané, amb 642 vots, molt per sobre del 50%. L'advocada Mireia Canturri va quedar segona amb 255 vots, mentre que la candidata dels Verds i presidenta del partit, Antònia Escoda, va quedar tercera amb 152 vots.

En la representació dels pensionistes també hi haurà renovació. Antoni Cornella no repetirà com a membre del consell d'administració després de ser derrotat per Lluís Sàmper, que va quedar primer amb 303 vots per davant dels 262 aconseguits per Cornella.

Les eleccions d'ahir van deixar un consell d'administració completament renovat ja que, si bé Llobet manté la seva cadira, no ho fa en qualitat de suplent de Juli Fernández a la candidatura dels Verds, sinó com a independent. La presència de Montané també es pot entendre de forma continuista, ja que el fins ara representant de la patronal al consell d'administració, el president de la CEA, Xavier Altimir, era el suplent de la candidatura guanyadora al col.legi dels empresaris i autònoms.

Segons va informar ahir a la nit l'ANA, l'encara president de la parapública, Francesc Gran, va destacar que la participació als comicis de la Seguretat Social s'ha incrementat quasi un punt percentual respecte al 2006. Gran va atribuir aquest lleuger augment de la participació a la reducció del nombre d'afiliats, que fa quatre anys superaven els 60.000 i que ara amb prou feines passen de 57.000. Gran també va comentar que la majoria de votants eren "andorrans o residents amb molts anys de residència". Els resultats de les eleccions dels representants dels afiliats al consell d'administració de la CASS es faran públics de manera oficial avui al BOPA. Només cal esperar que el Govern nomeni els altres quatre membres i que tots vuit escullin el nou president.

EL VOT DE
BARTUMEU

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va ser dels més endarrerits a l'hora d'exercir el seu dret a vot. El líder de l'Executiu, segons va informar l'ANA, va acudir a La Llacuna poc després d'un quart de nou del vespre, tres quarts d'hora abans del tancament de les meses electorals. Bartumeu va votar en dos col.legis diferents: el dels assalariats, per la seva condició de cap de Govern i assalariat de l'Estat, i al dels empresaris i treballadors per compte propi, per la seva condició d'advocat. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT