PUBLICITAT

Benet desafia Nomen a portar els horaris comercials al Constitucional

  • El ministre creu que les greus acusacions s'han de dirimir, en tot cas, als tribunals
  • El conseller d'ApC afirma que el decret vulnera un article de la Constitució
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una trentena de comerciants assisteixen de públic a la Comissió Legislativa d'Economia, ahir. Foto: ANA

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet, va instar ahir el president del grup parlamentari ApC i de la Comissió Legislativa d'Economia, Eusebi Nomen, a ser conseqüent amb les acusacions que va formular, en el sentit que el Govern hauria vulnerat un article de la Constitució amb el decret d'horaris comercials, i fer la denúncia pertinent "si creu que s'ha incomplert la llei". Nomen va aprofitar la compareixença del ministre davant de la Comissió Legislativa per posar en relleu que el decret en qüestió no es basa en cap llei concreta i va afirmar, en canvi, que aquesta regulació vulnera l'article 28 de la Constitució, de llibertat d'empresa. Tot i la gravetat de les acusacions i de l'afirmació que "el Govern ha actuat al marge de la legalitat", Nomen va descartar, per ara, recórrer al Tribunal Constitucional.

El ministre Benet va comparèixer ahir a la tarda a Casa de la Vall per enunciar les grans línies estratègiques del ministeri que encapçala i que engloba els departaments de Turisme, Comerç i Indústria. Sigui com sigui, el tema que va centrar bona part de la sessió va ser el decret del 18 de novembre del 2009, relatiu als horaris comercials per a aquest any.

De fet, més d'una trentena de comerciants van assistir com a públic a la compareixença, responent així a la convocatòria que es va estendre la setmana passada a través de missatges de text (SMS). Si bé l'obligatorietat de tancar vuit diumenges a la tarda ha estat mal rebuda per part de molts comerciants i de la mateixa FACA, l'espontaneïtat de la crida, d'origen anònim, va quedar en qüestió quan un dels assistents va preguntar "per què se'ls havia convidat" si no podien expressar-se lliurement. Això va passar just després que el públic arrenqués en aplaudiments arran d'una intervenció del conseller de CR, Joan Torres, i que Nomen els demanés de no manifestar-se ni a favor ni en contra de les diferents intervencions.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT