PUBLICITAT

L'oposició s'uneix contra el Govern per l'afer de la comptabilitat

  • CR i ApC creuen que obligar a presentar els comptes del 2009 va contra la llei
  • Nomen acusa el Govern de confondre el dipòsit de comptes amb una inscripció
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Nou episodi de discrepàncies entre el Govern i l'oposició per l'assumpte de la presentació de la comptabilitat. La compareixença ahir al matí del ministre d'Economia i Finances, Pere López, a la Comissió Legislativa d'Economia va servir per evidenciar un cop més la unitat de reformistes i ApC per fer front a l'Executiu socialdemòcrata i defensar que no es pot obligar els empresaris a haver presentat els comptes de l'any passat per poder inscriure els d'aquest any.

Els dos grups de l'oposició van acusar el Govern d'incomplir la llei i l'acord que totes les forces polítiques van tancar sobre la qüestió. Segons va informar l'ANA, el president de la Comissió i líder d'ApC, Eusebi Nomen, va argumentar-ho dient que el fet que per presentar la comptabilitat d'aquest any s'obligui a fer una comparativa amb la de l'any anterior no implica que sigui obligatori haver presentat tota la comptabilitat de l'any passat. Nomen va convidar els empresaris a elaborar i presentar els comptes anualment.

El conseller reformista Joan Tor- res va qualificar de "trist" que el Govern posi en pràctica una obligació que "no disposa de cap base jurídica". El canillenc va lamentar que l'Executiu faci "una interpretació de la voluntat del poble andorrà" expressada pel pacte de les tres forces al Consell.

De tots dos, va ser Nomen qui més beligerant es va mostrar amb la decisió del Govern, que va titllar de ser "contrària a dret". Segons el líder d'ApC, l'Executiu confon un dipòsit amb una inscripció registral. Nomen va explicar que el Govern ha fonamentat la decisió amb arguments propis de la normativa registral, que impedeix inscriure un acte que fa referència a un d'anterior si l'anterior no s'ha inscrit prèviament. Segons el líder d'ApC, això no és així amb el dipòsit de comptes de les empreses, fet que crea una "innecessària conflictivitat jurídica". Tant Nomen com Torres van criticar López per no respondre als seus arguments.

El titular d'Economia i Finances va titllar la lectura que Nomen fa de la qüestió d'"esbiaixada" i va reiterar que l'obligació de presentar els comptes de l'any passat està perfectament definida a la llei. Segons López, elaborar i presentar els comptes de l'any passat serà imprescindible per tal de poder presentar els d'aquest any.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT