PUBLICITAT

Albert Prat: "El nostre món es renova però no s'amplia"

NÚRIA
SALVÀ

Periodic
L'acordionista de la formació Els pescadors de l'Escala. Foto: EL PERIÒDIC

Albert Prat i Vila és un dels integrants de segona generació de la formació Els pescadors de l'Escala. Al llarg dels anys, ha donat a conèixer i innovat en el món de les havaneres des d'una de les agrupacions més conegudes d'aquest gremi. La formació serà l'encarregada de donar el tret de sortida --22 hores a la Plaça dels Arínsols-- a les Nits d'Estiu encampadanes.

--¿Com va començar la història de Els pescadors de l'Escala?

--Realment eren persones que es dedicaven al mar. En els dies de tempesta es refugiaven a l'Estartit. Un cop a Cal Negre, es dedicaven a tocar la guitarra esperant al bon temps. La mateixa gent d'aquella zona els va anar anomenant Els pescadors de l'Escala.

--¿Què es pot esperar, el públic del Principat?

--Aquest any en fa 45 que es va formar oficialment el grup i presentem un disc nou amb un DVD i una breu història de la formació. Ara podem dir que els músics que la conformen són de segona generació. A més de fer un canvi per l'edat, ara tots som intèrprets professionals.

--Vostès no només fan temes populars.

--Fa anys que oferim composicions noves, és com una marca personal. S'ha d'innovar una mica, tot i que la gent sempre demana els temes més coneguts. Intentem aportar alguns ritmes nous, uns tocs de temes cubans, per exemple. A vegades, fins i tot discutim els arranjaments amb algun dels meus alumnes més avantatjats. Com es diu normalment: renovar-se o morir.

--El públic sempre demana les mateixes cançons.

--Sí, són les típiques, les havaneres tenen regust de coses antigues. Hi ha grups que han deixat de banda aquesta part del seu repertori i han acabat perdent la base. Nosaltres tampoc fem una programació predeterminada, depenem de les reaccions del públic i els preguntem.

--Tenen un públic fidel

-- Sí, realment les persones que ens segueixen tenen de 40 anys cap amunt i, a l'estiu també ve la parelleta. Ens passa que la gent s'hi va afegint quan es va fent gran. A més, també hi ha vegades que els alumnes i els pares ens vénen a veure i també ens segueixen.

--¿El món de les havaneres evoluciona?

--Va haver-hi una eclosió de formacions fa pocs anys. Tothom s'atrevia a cantar i tocar i vam arribar a ser uns 170 grups. Per sort, ara s'ha reduït el nombre d'agrupacions musicals. La veritat és que disposem d'un circuit bastant reduït. A l'hora de treure un CD nou també ho hem de pensar, perquè tenim un sostre per segons quins invents. El nostre món es va renovant, però no s'amplia.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT