PUBLICITAT

La taula de la Funció Pública declina parlar de retallades de sous

  • Revisaran les incompatibilitats, els eventuals, la graella salarial i els permisos
  • Encuentra reclama objectius més agosarats que uns canvis a la normativa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La taula de la Funció Pública reunida a l'edifici del Prat del Rull, ahir. Foto: ANA / ÈRIC FRIGOLA

La primera reunió de la taula de la Funció Pública va allunyar el fantasma de la retallada de sous dels funcionaris. L'objectiu és modificar a fons la Llei de la Funció Pública per fer una administració "més àgil i sostenible". A la sortida de la trobada, el Govern, el PS i la plataforma sindical van fer una valoració positiva. També ApC en va fer una bona lectura, però va reclamar anar més enllà d'una modificació legislativa.

El president de la taula, el secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, va qualificar de "fals debat" especular sobre la conveniència de traslladar a Andorra les retallades salarials dels empleats públics que s'han dut a terme a altres països com Grècia o Espanya. Bartolomé va indicar que es tracta d'un procés que té per objectiu consensuar un document que serveixi de base per tal que el Govern elabori un projecte de llei que sigui sotmès a la consideració del Consell General. El president de la taula va reafirmar ahir que les reunions en cap cas volen substituir la potestat del Govern d'elaborar els projectes de llei i, encara menys, la funció legislativa del Consell General.

Segons va explicar a la sortida de la reunió el portaveu de la plataforma sindical dels funcionaris, Joan Torra, caldrà modificar bona part dels articles de la llei, revisant aspectes com les incompatibilitats, les contractacions, els eventuals, les car- reres professionals, les graelles salarials o els permisos. D'altra banda, Torra va insistir a adequar el contingut de la Llei --que data de l'any 2000-- al Codi de relacions laborals, va informar l'ANA.

Tots els participants van destacar el bon ambient de treball i la voluntat compartida de fer una administració més "àgil i sostenible". El número tres d'ApC, Oscar Encuentra, també va valorar positivament la reunió, tot i que va explicar que el contingut no era "el 100% del que nosaltres esperàvem". En aquest sentit, el conseller d'ApC va incitar la resta de participants a la negociació a anar més enllà i no quedar-se amb una modificació de la Llei de la Funció Pública. Encuentra va valorar que les accions d'un front comú han de ser més agosarades i incidir en aspectes estructurals. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT