PUBLICITAT

El Pidasa-Birkirkara no es pot jugar pel pèssim estat de la gespa

  • El club colomenc, víctima que Andorra no tingui un camp preparat per acollir duels internacionals
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra Torné i a l'esquerra Giribet, amb alguns membres del Pidasa mirant l'estat de la gespa, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El partit d'ahir entre el Pidasa Santa Coloma i el Birkirkara maltès corresponent a la primera ronda prèvia de la Champions League 2010-2011 no es va disputar perquè la gespa de l'Estadi Comunal estava en un estat pèssim. Va ser una decisió presa per l'àrbitre, l'irlandès Anthony Buttimer, amb el suport del delegat de la UEFA per a aquest partit, el noruec Trygve Borno.

Això suposa per al club una multa econòmica important encara per determinar i té fins a les deu d'aquest matí per buscar un lloc, una data i una hora per jugar-lo, que serà amb tota seguretat després del partit de tornada, que es jugarà la setmana vinent. El problema és que després de la decisió de la UEFA de no jugar i davant de la queixa oficial realitzada per la directiva del Birkirkara, el club colomenc haurà de buscar un camp homologat pel màxim estament europeu i, segons va explicar ahir el vicepresident, Xavi Torné, en la roda de premsa d'urgència convocada a les set de la tarda, no hi ha temps per buscar una solució: "Estem buscant a Catalunya i només tres compleixen els requisits: el Camp Nou, Cornellà-el Prat i crec que el Mini Estadi".

DOS DIES D'INTERROGANTS
La possibilitat de suspendre el duel va començar a agafar forma dilluns, a les tres de la tarda, quan el delegat de la UEFA va veure que la gespa s'aixecava i que hi havia parts del camp pelades. En un primer moment es van anul.lar els dos entrenaments oficials, però el Birkirkara va pressionar i finalment va poder realitzar la sessió. El Pidasa no. Ahir al matí les sensacions continuaven sent negatives sobretot per culpa de la pluja, i es va convocar una altra reunió d'urgència per a les quatre. L'àrbitre es va vestir de curt i va provar el camp, però estava impracticable.

L'ALTRA VERSIÓ...
La versió oficial és que la gespa estava en males condicions i els jugadors corrien el risc de lesionar-se. El cert és que estava malament, però en la línia de cada any per aquestes dates. Segons el club, el problema és que Andorra no té una instal.lació com cal i que la UEFA, aquesta vegada, ha dit prou. El president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Toni Giribet, coincidia amb aquesta teoria. "S'han posat 2.500 metres de gespa nova i ni les pluges d'aquesta setmana ni el rival han ajudat que el partit es pogués jugar, però és que això en l'àmbit del país no es pot suportar", va afirmar Torné amb un monumental disgust a sobre. "Portem anys de promeses amb això de fer un camp en condicions i hem arribat a un punt límit, no se n'adonen que fem el ridícul amb això. Creiem que la UEFA s'ha cansat de sentir que el farem i després no fem res", va recordar a les institucions públiques. I va prosseguir: "Això hauria de passar tard o d'hora i ens ha tocat a nosaltres. Només volem un estadi per jugar a futbol. Tenim quatre places europees i potser l'any que ve no en tindrem cap, cosa que enfonsarà els clubs econòmicament. Caurem l'un darrere l'altre fins que el futbol desaparegui", va alertar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT