PUBLICITAT

El Pidasa no contempla una derrota tècnica en l'anada de la Champions

  • Segons la normativa no existeix aquest càstig en cas que un partit sigui ajornat pel mal estat de la gespa
  • El club colomenc envia l'informe d'alegacions a la UEFA a cegues, ja que desconeix el contingut del rapport que va escriure el delegat del partit
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY


30062010 comunal
Una imatge de la gespa del Comunal en l'àrea de la porteria sud, ahir a les set de la tarda. Foto: ORIOL LLAURADÓ
Pot passar de tot com a conseqüència de la suspensió de l'anada de la primera ronda de la Champions entre el Pidasa i el Birkirkara. Però una opció es pot descartar. La derrota tècnica és inviable. Si la intenció del conjunt maltès era guanyar als despatxos els 90.000 euros que dóna la UEFA per passar ronda, es quedarà amb un pam de nas, ja que segons la normativa no hi ha cap article -ni res que s'hi assembli- que sancioni l'anul·lació d'un partit pel mal estat de la gespa amb un 0-3.
Segons va explicar ahir el vicepresident, Xavier Torné, el club colomenc havia d'enviar un informe a la UEFA proposant una nova data, lloc i hora per disputar el partit, però eren moments de confusió per la difícil i surrealista situació que s'havia viscut; realment el que havia de fer el campió andorrà era redactar un informe d'al·legacions que, després de tota una nit en vela, estava ja elaborat al matí. No havia de buscar cap camp alternatiu com havia avançat Torn, ja que aquesta és una tasca que decidirà el Comitè Disciplinari de la UEFA de manera unilateral, sense propostes.
L'informe, però, va ser escrit a cegues, ja que el Pidasa mai ha sabut realment que va escriure el delegat assignat per a aquest partit, el norueg Trygve Borno, tot i que de paraula va comunicar als clubs que el motiu de la suspensió era pel mal estat de la gespa.
Una vegada fet l'informe d'alegacions, Pidasa i Birkirkara esperen ara que es pronunciï el màxim ens europeu sobre quan i on s'ha de jugar el partit. Aquest, però, es convertirà probablement en el de tornada, ja que dimarts vinent toca jugar a Malta. A més, el club colomenc espera saber si és sancionat en considerar-se segons la UEFA com a únic responsable del mal estat de la gespa. Tot apunta a una multa econòmica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT