PUBLICITAT

El cinema fantàstic i d'època envaeix el Centre d'Art d'Escaldes

  • La mostra és de 144 peces originals relacionades amb diverses pel.lícules
  • Els objectes formen part de la col.lecció privada de Maite Mínguez
NÚRIA SALVÀ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La col.leccionista Maite Mínguez amb les imatges de Batman al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE) va inaugurar ahir una exposició que ofereix la possibilitat de fer un viatge pel setè art. sota el nom de La màgia del cinema. El públic pot admirar 144 peces, entre cartells, vestits, màscares, guions, atrezzo i un llarg etcètera. Així doncs, els mitòmans de Regreso al futuro no es poden perdre les fotografies firmades per Michael J. Fox i Christopher Lloyrd i ni molt menys la carta manuscrita utilitzada a la 3a entrega de la pel.lícula. L'apartat de cinema fantàstic també inclou la rèplica oficial de la màscara de Darth Wader, la maqueta de l'Estrella de la mort o una carta firmada per George Lucas i una fotografia del director amb els ewoks i C-3 PO. A més, precedint l'entrada de l'exposició s'hi pot trobar un dels caps dels alienígenes de Mars Attacks.

Els amants del terror en pantalla gran podran veure la cara de Freddy Krueger a Pesadilla en Elm Street o la del dolent de Divendres 13. Els dolents amb cara de bona persona també tenen un racó en aquesta mostra. Les mans de Johnny Deep a Eduardo Manostijeras o les de Tom Cruise a Entrevista amb el vampir en són dos exemples. La mostra, però, no està feta sols d'objectes relacionats amb els dolents. Els fans de Superman podran admirar la kriptonita i els de Batman, la màscara que protegia el seu anonimat. La mostra del CAEE inclou objectes relacionats amb pel.lícules des de la dècada dels 50 fins a la dels 90. Durant el viatge pel món del cinema, el públic també podrà admirar vestits tant populars com el que va estilitzar la figura de Dustin Hoffman a Tootsie el 1982 o el de general que va dur el mateix For- rest Gump. A més, per acabar de completar la mostra escaldenca, es pot admirar un Globus d'Or i un Òscar. El catàleg d'objectes, però, és molt més llarg: peces de Dràcula, Robocop, Hello Dolly i Rocky, resten al Centre d'Art.

ORÍGENS Les peces formen part de la col.lecció de Maite Mínguez, una aficionada a les pel.lícules que, amb 15 anys, ja recopil.lava fotografies firmades per directors i actors. Aquesta fal.lera pel setè art es va potenciar quan va conèixer el que seria el seu marit, Luis de Val, director de Manga Films durant 15 anys. Gràcies al poder adquisitiu de la parella i als contactes laborals, han forjat una de les col.leccions privades de cinema més importants del món, que actualment s'estima que està formada per uns 1.800 objectes. D'aquesta extensa recopilació, en destaquen les 200 peces relacionades amb Marilyn Monroe, un conjunt al qual Mínguez ha afegit recentment l'agenda personal de l'actriu. "Vaig adquirint els objectes que m'agraden", va comentar ahir, la propietària dels objectes, abans d'afegir: "Em vaig especialitzar amb l'actriu, però també m'encanta el cinema fantàstic". El públic que vulgui fer un tast d'aquesta gran col.lecció té temps de passar pel Centre d'Art escaldenc fins al 4 de setembre, l'últim dia d'aquesta exposició gratuïta. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT