PUBLICITAT

En cerca del bistec, l'entrecot i el filet amb garantia europea

  • El Govern treballa per obtenir el segell d'Indicació Geogràfica Protegida de la carn
I. C.
LA MASSANA

Periodic
Dinar anual Gran afluència de participans a la tradicional cita a Setúria, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Tota la producció de carn de qualitat nacional es consumeix al Principat. Això ja és bon senyal. El següent pas: aconseguir el segell d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP), una distinció de la Unió Europea (UE) que atorgarà un valor afegit a la qualitat de la carn. El director de Patrimoni Natural, Pere Roquet, va avançar ahir durant l'acte de celebració de la benedicció del bestiar a Setúria que el Govern treballa per assumir aquesta certificació, que podria ser concedida a finals d'any.

Per arribar fins a aquest esglaó, Roquet va indicar que algunes explotacions del país tenen el relleu generacional garantit, ja que "hi ha gent jove que està treballant amb seriositat i rigor", fet que, "des de l'Administració ens engresca a oferir més ajudes".

El director de Patrimoni Natural va explicar que setmanalment se sacrifiquen una vintena de vedells i que aquesta instal.lació ja ha practicat dues proves pilot amb 32 exemplars de bestiar provinent de la província de Lleida, que han entrat vius per ser sacrificats i han tornat a travessar la frontera en direcció Espanya per ser distribuïts pel tal de consumir-los. El mateix Roquet va reconèixer que l'escorxador és deficitari, ja que podria admetre fins a 80 peces.

1.500
caps de bestiar

Pel seu cantó, el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, va tenir unes paraules per a la ramaderia de la parròquia exposant que "és un sector molt important que en els últims anys ha anat en augment, fins a arribar al punt que ho han de regular". I és que segons va valorar Roquet, els 1.500 caps de bestiar boví que hi ha és una xifra que Andorra "pot aguantar, ja que si n'hi ha massa, pot ocasionar sobrecàrrega al terreny". A la Massana hi ha prop de 300 caps de boví, una cinquantena d'eugues i gairebé un miler d'ovelles, en aquest cas, a les muntanyes d'Arinsal. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT