PUBLICITAT

El pestivirus fa perillar la Setmana de l'isard

  • Si es recompten menys peces es procedirà a l'anul.lació dels dies de caça
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tres isards a dalt d'un turó. Foto: EL PERIÒDIC

L'epidèmia del pestivirus podria fer cancel.lar la setmana de caça de l'isard prevista entre el 12 i el 19 de setembre. La decisió final de la celebració o no de la setmana de la caça d'aquest animal s'ajorna fins a mitjan agost, després de la reunió de la Comissió de Seguiment de la Caça, òrgan responsable de la valoració final de les dades obtingudes en el recompte d'exemplars que s'efectuarà del 31 de d'aquest mes al 15 del mes vinent.

El BOPA va publicar ahir l'ordre ministerial relativa a la temporada de caça de l'isard per a aquest any i al període de sol.licituds de les llicències especials per a la caça d'aquesta espècie. Amb les inscripcions individuals dels caçadors que desitgen participar a la setmana de caça de l'isard de l'any en curs, es posen en marxa els procediments administratius que han de determinar el nombre de peces que es podran abatre i el nombre de caçadors de què hauran d'estar formades les colles per aconseguir una captura.

Entre el 31 d'aquest mes i el 15 del mes vinent es duran a terme els recomptes generals d'isards per tot el territori nacional, efectuats pels agents del cos de Banders, el personal tècnic del Departament d'Agricultura i Patrimoni Natural i el col.lectiu de caçadors. Les dades resultants d'aquest recompte hauran de confirmar que els efectius comptabilitzats són suficients per poder aplicar un pla de caça sobre la població d'isards, fet que indicaria que el brot de pestivirosi que es va diagnosticar a principi d'any no ha tingut repercussions severes sobre la tendència demogràfica a l'alça que segueix la població d'isards a Andor- ra en els últims anys.

En cas d'evidenciar-se una baixa dels efectius i obtenir uns paràmetres reproductius per a la temporada de cria d'aquest any contraris a un manteniment o un increment del nombre total d'isards, es podria aplicar l'article 28.1 de la Llei de caça, de 13 d'abril del 2000, que preveu la suspensió de la caça, en cas d'aparició de patologies, en els territoris afectats. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT