PUBLICITAT

El Superior confirma la pena per furts a set romanesos

  • El Tribunal desestima el recurs en què demanaven la posada en llibertat
  • Els joves són a la Comella per robatoris per valor de més de 7.000 €
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal Superior va desestimar ahir el recurs presentat divendres passat per set romanesos, acusats de realitzar diversos furts a establiments durant el mes d'agost de l'any passat. D'aquesta manera, queda confirmada la sentència dictada pel Tribunal de Corts el 26 de febrer passat, en què se'ls imposava una pena de dos anys de presó, una multa de 6.000 euros i l'expulsió del país durant deu anys.

Els joves, cinc homes i dues dones de nacionalitat romanesa, estan empresonats a la Comella des de fa nou mesos per diversos furts i per pertànyer a una associació il.lícita, segons dicta la sentència del Tribunal de Corts i ara la del Superior. En el recurs, cinc de les set defenses havien negat que formessin part de cap grup organitzat i demanaven la posada en llibertat després d'haver complert nou mesos a la presó. Les defenses d'una de les dones i la parella de l'altra havien demanat la lliure absolució perquè asseguraven que no estaven implicats en els furts.

Els imputats, segons va dictar ahir el Tribunal Superior, hauran de complir els dos anys íntegres i pagar les despeses processals del recurs. El cas tornarà al Tribunal de Corts.

Els set inculpats van aprofitar el partit de futbol de les seleccions sub-21 entre Romania i Andorra de l'agost passat per venir al Principat i furtar, segons dicta la sentència, mercaderia per un valor superior als 7.000 euros (la major part, perfums i roba). Durant la seva detenció van ser arrestats amb bosses folrades per protegir-se de les alarmes de la mercaderia robada, provinent almenys de set establiments del país. L'alerta de la dependenta d'una perfumeria va desencadenar els fets.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT