PUBLICITAT

La Policia efectuarà controls tots els caps de setmana de l'estiu

  • La campanya comença avui i es realitzarà entre les nits de dijous i diumenge
  • La mesura parteix de l'esforç per frenar la conducció sota els efectes de l'alcohol
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un conductor se sotmet a un test d'alcoholèmia efectuat per un agent. Foto: EL PERIÒDIC

El treball impulsat des del Ministeri d'Interior per tal de frenar la conducció sota els efectes de l'alcohol ha fet un nou pas. Segons va informar ahir el cos policial, i partint de les indicacions del mateix ministeri, els agents efectuaran controls d'alcoholèmia als conductors de vehicles tots els caps de setmana d'aquest mes i del mes vinent.

La mesura s'activa avui mateix, segons el cos policial, i s'allargarà, concretament, fins al 29 del mes vinent. El concepte de cap de setmana inclou també els dijous. És a dir, l'inici de la campanya es fixarà tots els dijous a les 21 hores i clourà diumenge a la mateixa hora. Pel que fa als efectius, es mantindran en nombre amb relació a les campanyes anteriors efectuades aquest any, i amb relació a l'espai on s'ubicaran, encara no està determinat, van informar des de la Policia. Les sancions als conductors procediran quan el test doni una taxa d'alcoholèmia entre 0,5 i 0,8 g/l, i podran ascendir fins als 300 euros i la retirada del carnet. Les detencions es realitzaran quan el conductor superi els 0,8 g/l.

Paral.lelament, els agents inicien avui una campanya de prevenció i d'informació a la opinió pública, en la qual s'explicarà el motiu dels controls i es lliuraran gratuïtament tests d'alcoholèmia als conductors dels vehicles. La voluntat d'aquesta iniciativa és evitar les temudes conductes de risc causades per la conducció sota els efectes de l'alcohol, sobretot en franges nocturnes.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT