PUBLICITAT

L'ampliació de Naturlàndia es posa en marxa amb 134.286 accions

  • El Comú obre el 27% de la societat als privats i ciutadans a un preu de 35 euros
  • El projecte global plateja una inversió de 12 milions, amb una primera fase de 4,7
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Espectadors assisteixen a la sessió de Comú celebrada a Sant Julià, ahir. Foto: ANA / E.F.

Gairebé quatre anys després que comencés a gestar-se el projecte d'ampliació de capital de Naturlàndia, per tal de convertir les instal.lacions en un ecoparc temàtic, el projecte ja està oficialment en marxa. El Comú va aprovar ahir la posada a la venda d'un total de 134.286 accions, a un preu de 35 euros. Ara seran els privats i els ciutadans els que hauran de decidir, a partir de la compra d'aquestes participacions, si es tira endavant l'obra, que preveu convertir la zona, entre d'altres propostes, en un parc d'observació d'animals.

El termini per sol.licitar accions s'iniciarà la setmana que ve, el 7 de juliol, i es tancarà el 30 de novembre. Per potenciar que en comprin veïns lauredians, la corporació ha reservat 20.000 accions per a la gent de la parròquia, amb les mateixes condicions econòmiques, i que si no s'esgoten passaran a vendre's al tram general d'ampliació, obert a tothom.

Amb l'ampliació de capital, el Comú lauredià cedeix el 27% a privats i particulars, i com a conseqüència, passa a tenir una participació del 72,5%, davant del 100% que tenia fins ara. Aquesta cessió ha de permetre tirar endavant les tres fases en què s'ha dividit el projecte d'ampliació de Naturlàndia, que el Consell d'Administració de la societat ha fixat en 11,9 milions d'euros d'inversió. Les 134.286 accions serviran per finançar part del primer tram, corresponent a l'observatori d'animals, l'amfiteatre, un centre de recuperació de la fauna salvatge, la canalització de les xarxes de sanejament i infraestructures d'electricitat. El cost d'aquesta primera fase és de 4,6 milions d'euros i segons va comunicar el cònsol lauredià, Josep Pintat, les obres s'iniciaran al març de l'any vinent i acabaran a finals del mateix any.

Pel que fa als dos trams següents, el Comú no ha fixat terminis per tirar-los endavant. Corresponen a la creació d'edificis i botigues temàtiques, l'ampliació de l'aparcament, l'enjardinament, senyalització i embelliment, i estan dividits en dos trams, de 3,4 i 3,7 milions d'euros respectivament.

A L'ESPERA DE L'ACOLLIDA
La corporació romandrà ara a l'espera de l'evolució d'aquesta ampliació de capital, i de si es completa la venda de les més de 134.000 participacions. "Serà al novembre quan analitzarem la resposta i valorarem si podem tirar-ho endavant", va argumentar el cònsol. L'oposició comunal es va mostrar pessimista davant de la possibilitat d'esgotar les accions a la venda i va instar al cònsol a complir la seva paraula "d'aturar el projecte si no rep la participació necessària".

Segle 21 va votar en contra de l'ampliació de capital, i va criticar la manca d'informació amb relació als comptes de Naturlàndia. Segons la darrera auditoria, el deute de la societat Camprabassa ascendeix als 8,7 milions d'euros. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT