PUBLICITAT

Encamp vol traspassar el Funicamp amb "cost zero"

  • Des de la seva creació, el Comú hi ha invertit més de 25 milions d'euros
  • La societat va tancar l'últim l'exercici amb prop de 2,8 milions de dèficit
IRENE CASASAYAS
ENCAMP

Periodic
La façana de l'edifici del Funicamp, telecabina pel qual s'accedeix a Grandvalira. Foto: TONY LARA

Després de deu anys injectant recursos econòmics per suportar el que suposa el funcionament del Funicamp, i havent invertit en aquest període més de 25 milions d'euros, el Comú d'Encamp replantejarà a Saetde que es faci amb la gestió del giny mecànic i que aquest trasllat de poders suposi un "cost zero" a la corporació que lidera el cònsol Miquel Alís. Aquest va ser el punt més rellevant de l'ordre del dia del Consell de Comú celebrat ahir.

L'informe d'auditoria de la societat emet diverses recomanacions que impulsen a l'Administració local a negociar l'ampliació de la concessió, així com que sigui Saetde qui es faci càrrec de la gestió de la instal.lació. El contracte actual té una vigència de 15 anys, però segons el mandatari encampadà, es pot rescindir abans amb unes penalitzacions que són més o menys restrictives depenent del temps d'antelació amb què es determini l'anul.lació de l'acord entre les dues parts.

El mateix cònsol va afirmar que "si el Funicamp fos una empresa privada demà tancaríem la paradeta, però es va construir per donar servei als hotels i comerços de la par- ròquia". La societat Funitel d'Encamp SAU va tancar amb més de 2.780.000 euros de dèficit, dels quals 1.150.000 són satisfets anualment pel Comú a Saetde pel funcionament del giny. Durant la mateixa campanya van accedir al domini esquiable de Grandvalira per aquest remuntador al voltant de 130.000 esquiadors. Amb aquests passatgers es van ingressar 400.000 euros. Malgrat Saetde es fes càrrec del cost del que deixa d'ingressar el Comú en concepte de pàrquing, oferint la gratuïtat de l'estacionament, el nombre d'esquiadors no ha incrementat notòriament, segons va dir Alís.

Va manifestar també el cònsol que "per cada esquiador que fa ús del giny, el Comú paga 19 euros". Val a dir que el cost que suposa per a l'usuari accedir a pistes des d'Encamp va ser rebaixat inicialment de 3,7 a 3,1 euros, fins als 2,7 euros per passatge d'aquesta darrera campanya de neu.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT