PUBLICITAT

Andorra la Vella lliura les claus de quatre pisos del Jovial al Govern

  • Els destinaran a majors d'edat de la Gavernera i un per a discapacitats físics
  • Salut finançarà el 75% amb la voluntat que els inquilins paguin el 25% restant
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rodríguez i Ferrer efectuen la signatura del conveni pels pisos del Jovial, ahir. Foto: ANA / M. S.

El Comú d'Andorra la Vella i el Ministeri de Salut, Benestar i Treball van formalitzar ahir la cessió de quatre pisos del Jovial, que passaran a utilitzar-se a partir d'ara per a finalitats socials. Aquests locals, que es corresponen a un estudi, un pis d'una habitació, un de dues habitacions i un d'adaptat, aniran inicialment destinats als majors d'edat provinents del Centre d'Acolliment de la Gavernera, així com per a persones amb mobilitat reduïda.

La ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, va informar que ja s'ha determinat qui es beneficiarà dels pisos per a joves provinents de la Gavernera. Es tracta de tres interns recents majors d'edat, dos dels quals treballen i un tercer està acabant els estudis. Tot i sortir del centre, els joves continuaran tutelats i sota seguiment del ministeri. "Comptaran amb el suport d'un educador que els acompanyarà durant el procés d'organitzar-se davant l'emancipació", va explicar Rodríguez. Pel que fa al pis adaptat, encara no s'ha establert el seu destinatari, "estem en contacte amb associacions que vetllen per les persones amb mobilitat reduïda", va explicar la ministra.

En un principi, el termini d'estada d'aquests joves al Jovial està previst que sigui d'un any. Durant aquest temps, els joves milloraran el seu procés de socialització, va explicar la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ja que compartiran llar amb d'altres joves de la capital i seran un més "en les reunions de veïns que se celebren habitualment". Posteriorment als 365 dies d'experiència, els pisos canviaran de propietaris i seran per a d'altres joves o persones involucrades en problemàtiques socials.

El Comú ha posat a disposició els pisos al cost més baix segons dicten els reglaments: el ministeri finançarà el 75% del preu del lloguer. La voluntat, tal com va explicar Rodríguez, és que el 25% restant sigui aportat pels propis inquilins, sobretot pel que fa als dos joves que perceben un salari mensual. El conveni és de cinc anys, amb la possibilitat de prorrogar-se.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT