PUBLICITAT

L'IPC internaual s'estabilitza al voltant de l'1,9%

  • La inflació pràcticament no ha variat des del març
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Productes en un supermercat. Foto: TONY LARA

La inflació interanual s'estabilitza el voltant de l'1,9%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va avançar l'IPC del mes passat, la mateixa magnitud que el maig passat i pràcticament la mateixa que en els últims quatre mesos.

Després d'una forta recuperació de preus des de l'estiu passat i fins a principi d'aquest any, l'IPC va arribar el març a l'1,9%, deixant enrere l'etapa de deflació. Des d'aleshores, però, els preus no han continuat l'escalada. A l'abril, la inflació interanual va ser de l'1,8% i al maig va tornar a l'1,9%. Tot plegat evidencia que encara s'està lluny de la recuperació econòmica, ja que, segons les dades estadístiques dels darrers mesos, si a aquest IPC de l'1,9% se li descompta l'efecte dels productes frescos i l'augment dels preus dels carburants, la inflació és pràcticament zero.

D'altra banda, la xifra publicada ahir suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 94% dels preus del juny entrats. Per a les sèries encara no enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior i, per tant, la xifra pot no coincidir amb l'IPC definitiu que es publicarà el dia 15.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT