PUBLICITAT

0-3 i 10.000 euros de multa recuperables en dos anys

  • Lleu sanció de la UEFA al Pidasa, que té tres dies per alegar i ho farà
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres del Pidasa i de la Federació Andorrana de Futbol comproven la gespa, dimarts al Comunal.

Mentre l'Escale i el Mogren disputaven ahir els últims minuts de l'anada de la prèvia de l'Europa League, la UEFA publicava a la seva pàgina web la resolució al partit suspès entre el Pidasa Santa Coloma i el Birkirkara maltès, i la decisió va ser tan contundent com exemplar. Encara que la normativa no indica que el fet de no jugar un partit a causa del mal estat de la gespa no pot ser castigat amb un 0-3, és el Comitè de Control i Disciplina qui ho decideix, i el càstig potser no va ser tan temible econòmicament, però sí esportivament parlant.

El campió andorrà ha estat castigat amb la derrota tècnica en el partit d'anada de la primera ronda prèvia de la Champions, cosa que no esperava la cúpula del club però que havia buscat des del principi el campió maltès. Aquest resultat deixa l'eliminatòria pràcticament perduda, però el partit de tornada es manté en l'horari previst --dimarts vinent, 6 de juliol-- i si acabés amb un 0-3 es passaria a la pròrroga.

Més suau ha estat el càstig econòmicament parlant: segons diu el comunicat --publicat en anglès-- "multa de 10.000 euros, supeditada a una suspensió de dos anys en període de proves". És a dir, que farà mal, però relatiu ja que per cada ronda que es juga els clubs reben uns 90.000 euros; però a la llarga, si no torna a passar res d'aquest estil, l'economia de l'entitat colomenca no té per què veure's afectada.

El partit, que havia de jugar-se dimarts, va ser suspès a causa del pèssim estat de la gespa, que tenia 2.500 metres de plaques i que per la pluja s'aixecaven i podien fer perillar la integritat física dels jugadors.

La sanció del Comitè de Control i Disciplina s'ha dictaminat a partir dels informes que havien redactat el delegat de la UEFA assignat per al partit, el noruec Trygve Borno, l'àrbitre principal, l'irlandès Anthony Buttimer i el quart col.legiat, Tomas Connolly. Una vegada publicada aquesta sanció, el Pidasa té ara tres dies per apel.lar i segons aquest rotatiu ho farà, com es diu al principi d'aquestes línies, perquè considera que el 0-3 no és just.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT