La potència i condició físiques són massa per al subcampió de Lliga

• L'equip d'Aloy no pot amb el joc aeri visitant i víctima del cansament rep dos gols els últims minuts
IVÁN MOURE

El porter visitant Janusevic refusa la pilota davant la pressió de Víctor Bernat, ahir al Camp del Consell. Foto: TONY LARA

L'Escale va deixar la imatge d'equip descarat i valent en el debut a Europa, però no es va escapar de la realitat: 0-3. Com sempre la condició física va jugar en contra i també el joc aeri va ser decisiu per encaixar un resultat més ampli pels mèrits d'uns i altres.

A la primera part va passar de tot. Com havia avançat Aloy, l'equip andorrà va ser fidel al seu estil de joc d'intentar jugar la pilota però un pel més defensiu que de costum, amb Sirvan més a prop dels centrals, Rubio i Aloy reubicats al lateral i el mig per l'esquerra, respectivament, i pressionant al seu mig camp. Va haver-hi ocasions a les dues porteries i el 0-1 va resumir el potencial del conjunt de Montenegro: un punta d'envergadura, Gluscevic, i un extrem esquerre també alt, corpulent i ràpid, Grbic, que va tornar boig Nieto. El gol, que va arribar al minut 13, va començar amb una pilota alta que Gluscevic baixa per driblar Rivas i veure com Àlex Martínez li treia la pilota sobre la línia; després de diversos rebutjos a dins de l'àrea Grbic es va anticipar a tothom per marcar de cap.

Fins llavors es va poder entreveure un Mogren que atacava per les bandes i que pressionava des de dalt per complicar el joc a l'Escale fins al punt que va estar molt a prop de marcar, després de robar un parell de pilotes als primers minuts; també una falta xutada per Rubio des d'uns 25 metres que va tocar la barrera i va sortir a córner a mil.límetres del pal. I després del gol, amb el marcador en contra, l'Escale es va mostrar més agressiu i ja no va concedir gaires oportunitats més. Només una de Cetkovic per la banda dreta al minut 37 que al segon pal va rematar alt en posició immillorable Grbic. Però més clara havia estat la de Víctor Bernat al 25 en aprofitar una gran assistència de Sirvan, però el meta visitant va salvar amb la punta dels dits quan es disposava a dribrar-lo i marcar a plaer.

El descans va servir a l'Escale per recuperar forces després d'uns primers 45 minuts d'enorme sacrifici físic. Gluscevic, que havia sortit amb camilla al minut 40, va ser substituït i això alleujava la inferioritat an- dorrana en les pilotes aèries, tot i que Grbic va passar a ser el punta i posteriorment Neric, una altra torre que va començar a la banqueta.

Però l'esforç de la primera part va passar factura, perquè l'Escale va perdre molta possessió de pilota i gairebé no va arribar a la porteria visitant. El Mogren tampoc va fer gaire més; semblava que li estigués bé el 0-1. Només al minut 52, en una pilota llarga, Grbic va guanyar Rodríguez i Àlex Martínez a la carrera, i anticipant-se també a Rivas en el colze a colze, va xutar amb l'ungla fora per poc.