PUBLICITAT

Bartumeu aposta per regular les reunions de cònsols per llei

  • El socialdemòcrata afirma que hi ha un "buit legal" que afecta el dret de les minories
  • El PS va proposar una mesura en aquest sentit durant l'anterior legislatura
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Bartumeu, cap de Govern.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va mostrar ahir partidari de regular per llei les reunions de cònsols. D'aquesta manera, segons el líder socialdemòcrata, s'acabaria amb el "buit legal" existent actualment i es protegirien millor els drets de les minories comunals. Bartumeu també va recordar que els socialdemòcrates ja van presentar una iniciativa legislativa en aquest sentit durant la legislatura anterior.

En declaracions al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira, Bartumeu es va mostrar partidari de convertir l'actual reglament que regula les reunions de cònsols en una norma amb rang de llei que precisés i clarifiqués alguns aspectes. El cap de Govern va explicar que, al seu parer, el reglament actual --que data de 1993-- no garanteix els drets de les minories ni un control efectiu sobre la majoria comunal. Tot plegat fa que Bartumeu s'inclini per una llei que reguli la qüestió.

Segons el cap de Govern, les reunions de cònsols no són, ara per ara, una institució en el sentit estricte de la paraula, fet que genera problemes, va dir Bartumeu, perquè s'hi adopten mesures sense estar debatudes als consells de comú. El líder dels socialdemòcrates va apuntar que al PS han rebut algunes queixes de determinades minores comunals en aquest sentit.

Bartumeu va afirmar que no s'hauria arribat a aquesta situació i que els problemes sorgits s'haurien resolt més fàcilment si, durant la legislatura anterior, el Consell General hagués aprovat la proposició de llei presentada pel Grup Socialdemòcrata que pretenia transformar en llei el reglament encara vigent avui. El cap de Govern també va explicar que aquesta qüestió ha estat debatuda en el si del PS, que el Grup Parlamentari hi està treballant i que en parlarà amb els càrrecs electes comunals. Bartumeu va recordar, d'altra banda, que la Llei electoral va voler que els comuns tinguessin un govern fort, i això de vegades deixa les minories "molt reduïdes". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT