PUBLICITAT

Gran: "La legalitat s'ha respectat escrupolosament en tot el procés"

  • La direcció va consultar amb la Batllia el vot dels interns de la presó
  • Es va seguir la mateixa pauta que als comicis generals, assegura el dirigent
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les votacions al consell d'administració de la CASS al Centre Cultural La Llacuna, dilluns passat. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El president en funcions de la CASS, Francesc Gran, va assegurar ahir que el procés electoral per renovar el consell d'administració de la parapública es va ajustar a allò que marca la llei, també en el cas dels vots dels interns de la presó. Segons Gran, l'organització va quedar en mans de la direcció de la CASS, que es va posar en contacte amb la Batllia i amb la direcció del centre penitenciari per seguir el mateix procediment que en les eleccions generals.

"S'ha respectat escrupolosament la legalitat en tot el procés", va declarar Gran ahir en resposta al malestar de diversos candidats del Col.legi d'Assalariats que veien possibles irregularitats en el fet que es portés una urna al centre penitenciari, lloc de treball d'una de les guanyadores, Rosa Llobet. "La Llei de la CASS deixa molt clar que el col.lectiu dels assalariats consta de dos grups: els assalariats pròpiament dits i els que estan sotmesos a règim penitenciari", va dir el president en funcions de la parapública. Segons Gran, si el que es vol és posar en qüestió que els interns a la presó cotitzin per la branca general i la de vellesa i que, per tant, tinguin dret a vot, el que s'ha de fer és canviar la llei, una qüestió que s'escapa de les competències del consell d'administració i de la direcció de la CASS.

Gran va explicar que el procés electoral va quedar en mans de la direcció de la CASS, que es va posar en contacte amb la Batllia i amb la direcció del centre penitenciari per posar en marxa un procediment que permetés als interns exercir el seu dret de vot. "Es va fer com a les eleccions generals, en què els interns voten per dipòsit, ja que no se'ls permet desplaçar-se al col.legi electoral", va explicar l'encara president de la parapública. Els interns a la presó van rebre la professió de fe dels diferents candidats del Col.legi dels Assalariats i, aquells que van voler, van votar. Gran va precisar que, "ni de bon tros", tots els interns del centre penitenciari van exercir el vot i que cap candidat no va ser-hi present en el moment de dur a terme les votacions.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT